Tom CruiseFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
10. detsember 2018, 16:15

Fox: saientoloogiakirik intervjueeris Cruise'i pruudikandidaate

Saientoloogiakiriku endine liige, näitlejanna Valerie Haney paljastab värskes saates, et tema ülesannete hulka kuulus mõjuka saientoloogi Tom Cruise'i pruudikandidaatide sõelumine.

Haney räägib Fox Newsi teatel endise saientoloogi Leah Remini saatesarja "Scientology and the Aftermath" uues osas, et tema töö oli Cruise'i sõbratariks kaalutavaid neide intervjueerida ja hinnata. Samasugusest sõelast olevat läbi käinud ka näitlejatar Katie Holmes, kellest sai 2006. aastal Hollywoodi superstaari kolmas abikaasa ja hiljem tütar Suri ema. Abielu purunes 2012. 

Kiriku esindaja kuulutas Fox Newsile, et 22 aastat saientoloogide eliitorganisatsioonis Sea Org tegutsenud Haney väited ei vasta tõele. "Valerie Haney valetab ja mõtleb lugusid välja," seisab avalduses, milles lisatakse, et Haney teeb seda osana teenistusest Leah Remini juures. 

Kolme aasta taguses dokis "Going Clear: Scientology and the Prison of Belief” omakorda väideti, et just sektikaaslased veensid Cruise'i lahutama Nicole Kidmanist, kuna too ei kuulunud kirikusse. Tomiga 1990. aastal abiellunud Nicole on väitnud, et tal pole õrna aimugi, miks Cruise ta 2001. aastal maha jättis.