Foto: Martin Ahven
Tele
10. detsember 2018, 14:27

Näosaates kolmandaks tulnud Nele-Liis Vaiksoo: „Ma ei kahetse midagi!“

Eile suurejooneliselt punkti saanud näosaate kuldse hooaja kolmandaks tulnud Nele-Liis Vaiksoo tunnistab ausalt, et jäi nii oma etteaste kui ka terve hooajaga väga rahule. „Täna on selline hea tunne südames ja eile oli ka terve päev väga rahulik ja mõnus fiiling,” sõnab ta, et tundis terve hooaja salvestuse vältel suurt rahu hinges.

„Mina jäin kokkuvõttes väga rahule ja äge šõu oli. Nii lahedad inimesed, kellega seda teha. Ma ise vaatan seda just järelvaatamisest. Suure hulga väga ägedate ja andekate inimestega tegime seda. Mul on nii suur rõõm, et olen osa sellest olnud,” õhkab temast rõõmu. Isegi, kui ta saaks täna midagi teisiti teha, teeks ta ikka kõik täpselt samamoodi. „Mul ei ole kogu hooaja jooksul mitte millegi pärast kahetseda ja kõigi mõttes on olnud üldse väga hea hooaeg.”

Kohtunik Andrus Vaarik ütles pärast Nele-Liisi etteastet, et ta on nii suur artist, et Las Vegas peaks tulema tema juurde. Nende sõnade üle on lauljataril ainult hea meel. Saku Suurhalli laval on ka emotsioonid tema sõnul laes. „Rahvast on palju, nad karjuvad ja hõikavad, elavad sulle väga emotsionaalselt kaasa. Loomulikult see kõik on väga emotsionaalne ja äge. Andrusest oli see väga kaunis öelda. Ma väga tänan teda nende sõnade eest. Suur lava, suured emotsioonid,” sõnab ta, kuid tunnistab, et samas oli hea ja kodune ka, sest eks ole elus varemgi seal üles astutud.

Viimast mõtet enne lavale minemist ta aga ei mäleta. „Ma mäletan, et me veel tantsijatega panime käed kokku ja soovisime üksteisele edu. Aga mis ma seal ikka mõelda jõudsin, sest kui kõrvamonitor on juba kõrvas, siis sul tuleb ka kõik eelnev tekst, mis saates räägitakse. Kuulad võibolla seda, mis Märt Avandi räägib ja mis me intervjuus räägime, sest seda ka täpselt enam ei mäleta,” tõdeb ta, et vaheklipid on salvestatud juba mõnda aega tagasi. Nele-Liis üritas lihtsalt kõike täiel rinnal nautida ja seda ta tegigi.

Kuigi kõik etteasted on talle nagu oma lapsed ja neid võrrelda keeruline, oli proovisaalis kõige lõbusam koos Marta Laanega, kellega valmistati ette duett "Verona", kus Nele-Liis kehastus Louis Armstrongiks ja Marta Florence F. Jenkinsiks. „See oli päris lõbus ja kosmiline, selline duetipaar. Ja no Jenny Lind mingisugusel seletamatul põhjusel oli mulle endale kuidagi väga südamelähedane.”

„See lugu oli muidugi meeletult hästi komponeeritud. Mulle väga sobis ja tõesti läks väga südamesse see emotsioon ja laul,” tunnistab naine, et ka inimesed kirjutasid talle pärast etteastet, et see liigutas neid emotsionaalselt väga. „Emotsionaalselt on see kõige tugevamalt meelde jäänud.”

Kuigi televaatajate ette jõudis saade kahe-kolme kuu jooksul, siis Nele-Liisi jaoks algas kogu trall juba seitse kuud tagasi, kui ta oma jah-sõna andis. „Siis sa hakkad oma peas juba mõtlema, et kus ja mis ja kuidas teha ja millised artistid võivad tulla. Ja siis nad ongi lõpuks loositud ja sa hakkad nendega tööle. Meie jaoks on see protsess olnud päris pikk,” avab ta telgitaguseid.

„Eile mul oligi ühtepidi rõõmus meel, et suur töö on vilja kandnud ja lõpu saanud, aga teistpidi oli kurbusenoot loomulikult ka, et selline suur asi on lõppu jõudnud ja nii palju emotsioone endaga kaasa toonud,” õhkab temast ainult rõõmu. Nende inimeste ja produktsioonitiimiga teeks ta midagi ägedat kindlasti veel.

Puhkust kuskilt veel aga ei paista, sest tööregi läheb hoogsalt edasi. Juba täna õhtul on tal kontsert Tanel Padariga, homme etendus Vanemuises. Lisaks ees ootamas veel jõulupeod ja kontserdid. „Tegemist siin kaheks nädalaks kindlasti jagub, enne jõule on sigimist-sagimist palju!”