Foto: Aldo Luud
Krimi
10. detsember 2018, 11:27

FOTOD KOHTUST | Algas kohtuprotsess Hedvig Hansoni maja põlema pannud mehe üle (8)

Esmaspäeval algas kohtuprotsess Aivar Visnapi üle, keda süüdistatakse Hedvig Hansoni ja tema pere mõrvakatses.  Lisaks on Visnapile esitatud süüdistus elukaaslase kehalises väärkohtlemises.

Süüdistuse järgi üritas Visnap tänavu 7. juuli öösel tappa nii Hedvig Hansonit ja tema kahte alaealist last, kes magasid majas, kui mees selle põlema pani. 

Kohus kuulutas istungi kinniseks osaliste eraelu ja alaealiste kaitseks.

7. juuli öösel magas džässlaulja Hedvig Hanson koos lastega parajasti ööund, kui kuulis naabrit murutraktoriga keset ööd oma maja poole sõitmas.

Hansonil polnud enda sõnul süütajaga kunagi mingeid probleeme või isegi erilist kokkupuudet olnud. „Ma olen püüdnud vältida temaga suhtlemist nii palju kui võimalik,” kinnitas lauljanna. Miks mees maja põlema pani? „Põhjus, mis ta välja tõi, oli see, et mina kutsusin politsei – et ma olen nõid,“ ütles Hanson. Ta lisas, et süütamisele eelnenud nädalavahetusel ründas sama mees oma naist noaga. Juhtunust teada saanud teine külamees edastas info korrakaitsjatele, ent miskipärast arvas Aivar, et pealekaebaja oli Hanson.

8. juulil vahistas Tartu maakohus Aivari prokuratuuri taotlusel. Politsei esitas talle kahtlustuse mõrvakatses ja korduvas kehalises väärkohtlemises. Kahtlustuse kohaselt valas Aivar öösel valjuhäälsete ähvarduste saatel Hedvig Hansoni maja trepile ja ühele seinale bensiini ning pani põlema. „Maja süütamisega põhjustas kahtlustatav ohu majast omal käel pääsenud perenaise ja kahe alaealise lapse elule. Sellise tegevusega pani ta kahtlustuse kohaselt toime tapmiskatse üldohtlikul viisil ehk mõrvakatse. Lisaks kahtlustatakse meest oma lähedaste korduvas kehalises väärkohtlemises,“ teatas toona Lõuna prokuratuuri pressinõunik Kauri Sinkevicius.

Visnapile esitati pärast kinnipidamist kahtlustus mõrvakatses. Kohus võib mõrvakatse eest karistamisel mõista 8–20aastase või eluaegse vangistuse.