Video: Martin Ahven, Robin Roots
Tele
9. detsember 2018, 23:32

ÕL VIDEO | Näosaates teise koha saanud Ott Lepland: „Närv vedas natukene alt.“ (31)

„Su nägu kõlab tuttavalt” seitsmenda ehk kuldse hooaja võitis Saara Kadak, jättes Ott Leplandi taas teiseks. Ott tegi kaasa ka saate teisel hooajal, kus jäi samuti teiseks. Tookord kaotas ta Koit Toomele, kes kehastus finaalis Andrea Bocelliks. Toona esitas ta ise Tõnis Mägi loo „Koit”. Mis läks aga valesti, et võit taas saamata jäi? Oti enda sõnul vedas teda alt lavanärv.

„Ei olnud minu päev lihtsalt. Ilmselt natuke... mis natuke, närv vedas alt! Ma mõtlesin liiga üle,” sõnas Ott vahetult pärast finaalsaate lõppu. Mis valesti läks või mida oleks võinud teisiti teha, ta öelda ei osanud. „Iseenesest midagi valesti ei läinud, see on ilmselt saatus siis,” arvab ta, et ju pole talle siis selle saate esikohta ette nähtud. „Aga mis siin ikka, see on kõigest saade,” ei lase ta enda sellest morjendada.

„Mõtlesin, et annan endast parima ja ma andsin endast parima,” tunnistab Ott, et just see oli tema mõte enne lavale minekut. Parimast siiski sel korral ei piisanud, sest nagu ta juba korra tunnistas, vedas närv teda alt. „Ei olnud nii stabiilne kui tavaliselt, mis oli minu jaoks võibolla üllatav, sest ma harjutasin seda numbrit iga jumala päev kuu aega järjest! Aga mis teha, eksimine on inimlik ja täna (pühapäeval - toim.) läks niimoodi.

Finaalsaateks valis Ott esitamiseks Luciano Pavarotti „Caruso”. „Lugu tuli minuni kuidagi täiesti iseenesest proovis mõeldes, harjutades ja tehes. Kuidagi proovisin-mõtlesin mida finaalis teha ja see lugu kuidagi tuli mulle meelde,” selgitab mees, kuidas lugu temani jõudis. „Ma ei kahetse mitte midagi, ma oleks kõik täpselt samamoodi, täpselt sama valiku teinud,” sõnab Ott, et kui keegi küsiks temalt täna, kas ta kahetseb, et selle loo võttis, on vastus absoluutselt mitte. „Ma teeksin seda igal juhul uuesti. Paraku lihtsalt täna ei olnud närvi mõttes minu oäev ja eks see lugu oli väga kõva pähkel ka,” sõnab ta, lisades, „eks ma ise võtsin selle riski, vahel, kes riskib, joob šampust, vahel ei joo.”

Šampust võib juua sellegi poolest, sest hooaeg oli tore. „Mul on süda rahul. Ma saan minna koju ja vaadata peeglisse. Ma saan öelda, et tegin kõik ära, et olla tasemel sel hooajal ja harjutasin kõvasti. Aga noh, täna sellest ei piisanud.”

Kõiki oma numbreid peab ta omamoodi tugevateks ja huvitavateks. Aga just finaalsaate etteaste oli tema jaoks kõige silmiavardavam. „See Luciano Pavarotti. Ma sain ise jälle vokaalselt nii palju targemaks. Lihtsalt, täna see lavanärv polnud nagu oleks pidanud olema,” rõhutab ta veelkord.

Nüüd on aga saade läbi ja endine elurütm taastub. Mida tähendab see Oti jaoks? „Ikka esinen ja teen muusikat. Varsti peaks uus singel välja tulema. Elu läheb edasi nii nagu ta oli enne seda saadet,” tunnistab ta, et proove mõneks ajaks taga igatsema ei hakka. Sai neid ju üksjagu juba tehtud.

„Homme (esmaspäeva l - toim.) on juba koosolekud ja uued arutelud. Eesti muusika auhinnad on tulemas, kus ka mul hea võimalus üles astuda,” tõdeb muusika, et mingit puhkust oodata ei ole.