Imre Arakas nii-öelda seljakotirändurina Dublinis.Foto: Ekraantõmmis/The Sun
Eesti uudised
9. detsember 2018, 10:47

Palgamõrvar Imre Araka töövõtted Iirimaal: parukaga seljakotirändur, kes Dublinit „uudistab“ (17)

Suurbritannia ajaleht The Sun avaldas foto, millel figureerib Imre Arakas, kes nii-öelda seljakotirändurina Iirimaa pealinnas Dublinis oma võimalikku ohvrit tundma õppis.

Iiri politsei pidas Araka kinni mullu 4. aprillil Dublini lähedal koos kahe iirlasega kohalikust nõndanimetatud Kinahani jõugust. Koos kavatseti mõrvata tuntud Iiri allilmategelane James Gately, kes kuulus rivaalitsevasse Hutchi jõuku.

Iiri politsei uimastite ja organiseeritud kuritegevuse büroo inspektor Dave Gallagheri sõnul hoidis politsei Arakal silma peal hetkest, mil Eesti mees Dublinisse jõudis ehk 3. aprillil. Teda jälgiti, kui ta Dublini kesklinnas jalutas ja ühest tänavapoest paruka soetas, et seejärel Hutchi jõugu territooriumil oma sihtmärki uudistada.

Imre Arakas. Foto: Tiit Blaat/Ekspress Meedia

The Suni allika sõnul nägi Arakas välja nagu iga teine seljakotirändur, kes on Dublinisse sattunud ja otsib endale öömaja. „Arakas sai keskkonda sulanduda, sest mitte keegi ei osanud arvata, kes ta on,“ rääkis allikas. „Ta ei vastanud Kinahani jõugu tavapärasele palgamõrvari tüpaažile.“

Uurimine tõi välja, et kuigi Kinahani jõuk jagas Arakale juhiseid, kuidas mõrva sooritada, andis Arakas mõista, et ta tahab ka ise nii-öelda kodutööd teha ja oma sihtmärki tundma õppida. „Ta oli väga teadlik riskidest ning vaatas ikka ja jälle enda ümber ringi, kuid ilmselgelt ei olnud tal aimugi sellest, et teda jälgitakse,“ lisas allikas lehele.

Arakale lubati Gately tapmise eest viiekohaline summa ning ta oli teadlik tema igapäevastest toimetustest. Mullu 6. aprillil esitati Arakale kahtlustus mõrva kavandamises. Tänavu 12. novembril tunnistas ta end ka süüdi.