Video: Anneli Raud
Inimesed
8. detsember 2018, 15:21

GALERII JA VIDEO | RAJU! Mõminaräppar Nublu korraldas tudengilinnas tõelise möllu (4)

“Tore õhtu, klubis pole õhku,” mõmiseb Soundcloudist tuule tiibadesse saanud räppar oma hitis “Mina ka”. Samade sõnadega saab kokku võtta ka tema reedel Tartu Kammivabrikus antud selle aasta viimase live-etteaste. Õigupoolest oli hommikutundideni mürtsunud pidu palju rohkemat, kui lihtsalt tore õhtu, sest Nublu ja tema külalisesinejate antud šõu oli nõnda grandioosne, et küttis publiku tulikuumaks juba enne seda, kui kauaoodatud artist üldse lavale astus.

“Nublu! Nublu! Nublu!” kiljusid hullunud fännid reede öösel Tartu Kammivabrikus, et kutsuda lavale viimase aja populaarseim Eesti muusik. “Nublu, kallis, tule juba!” huilgas punasesse kleiti riietunud näitsik, kui artist oli lavale juba kümmekond minutit hilinenud. Räppar lasi fännidel end lavale oodata täpselt pool tundi, ent seda suurem oli hullunud fännide meeletu kisa, kui üks suusaprillides noormees viimaks ometi lavale astus. “See pole ju Nublu!” karjus sama neiu seejärel, justkui keegi teine poleks sellest juba eelnevalt aru saanud. Tõepoolest, artist tegi taaskord endale omaselt pulli, saates esmalt lavale täiesti vale mehe. Kui aga kauaoodatud räppar viimaks ometi päriselt lavale astus, oli publiku kisa sedavõrd meeletu, et Kammivabriku katus oleks vabalt võinud suure kaarega Emajõkke lennata.

Suusaprille, Tartu Ülikooli kirjadega dressipluusi ja kamuflaaž-mustrilisi dressipükse kandev noorhärra alustas oma live-šõud hitiga “Öölaps”. Lisaks tulid esitusele kõik teised tema suuremad hitid ning ka mõned raadioeetrites vähemtuntud laulud. Ent nagu öeldakse ennelõunastes teleturu reklaamides, siis polnud see kaugeltki mitte kõik. Kui kontserdi reklaamist oli teada, et ühes Nubluga astuvad samal õhtul Kammivabrikus lavale ka Orelipoiss ja Caater, siis Nublu laulude vahel üllatasid publikut ootamatult nii ansambel Ummamuudu, skandaalne räpipunt 5Miinust kui räppar reket. Kahe viimase lõpuloo ajaks, milleks olid õhtu jooksul korra juba kõlanud hitid “Öölaps” ja “Mina ka”, astusid kõik üllatusesinejad (ja ilmselt kõik, kes lava taga üldse olid) korraga lavale karglema. Etteastetele andsid vunki juurde humoorikad vaheklipid ning tasemel valgusšõu.

Kontsert täismajale

Selleks, et pääseda kontserdipaika, pidid kella kümne ajal saabunud fännid seisma pikas järjekorras. Veel poolteist tundi enne Nublu lavaleastumist tundus olukord Kammivabrikus üpriski rahulik. Leidus veel piisavalt vaba ruumi seismiseks ning kiiremad võisid rahus endale magusamad kohadki välja valida. Pool tundi enne keskööd oli olukord lava ümbruses juba palju kitsam. Kammivabrik aina täitus ja täitus rahvaga, nõnda, et hiljem jõudnud fännid pidid oma hea nähtavusega koha pärast võitlema. Nõnda leiduski paljusid, kes ei pidanud paljuks saali teisest otsast hakata end nahhaalselt lava ette pressima. Kui kontserdi ametlik osa öösel kella kahe ajal lõppes, ummistasid sajad rohkem- ja vähem joviaalses meeleolus muusikasõbrad Kammivabriku väljakäigu. Protsess, et saada lava eest riidehoidu ja sealt edasi õue võttis aega ligi 20 minutit. Pole ka ime, sest kõnealune kontsert oli tartlaste seas äärmiselt populaarne. Ürituse Facebooki listis oli end enne pidu märkinud osalejaks 1896 fänni. Üritusest huvitatuks märkis end koguni 4256 muusikasõpra.