Inimesed

Marika Valk: „Oli palju poliitikuid, kes Kumu ehitust ei toetanud – et pidu katku ajal ja pensionärid jäävad leivata.“ (10)

LISA KOMMENTAAR

8. detsember 2018, 13:03
Ei puutu KUMUt! Üks mõnusamaid kultuurikeskusi Eestis üldse.
Kahjuks8. detsember 2018, 12:46
No vaadates praegust valitsuse ja presidendi soovunelmaid,siis eestist jäävadki ainultmuuseumi eksponaadid
Ahvileivapuu8. detsember 2018, 12:20
saage aru , me elame Banaanias
Igasse Eesti linna üks KUMU ,ERM ja klaasrist! Tõstame aga makse ja küll see vajalik raha leitakse.8. detsember 2018, 12:06
Elukutseline Setu8. detsember 2018, 11:52
Sellist rikaste riikide lõbu nagu KUMU ja ERM-i ülalpdamise kulude riputamine vaese rahva kaela on vaieldamatu laristamine ja sigadus. Kumbki ju nendest hiigelobjektidest ei ole tulu toov. Kulud on suured ja need maksame kinni meie kõik. Kui võrrelda nende kolosside ülalpidamise kulusid meie SKP-ga ja teha arvutus, et milline peaks olema näiteks Rootsi riigis vastav monstrum oma kuludega, siis saame teada, et see peaks seal olema poole maakonna suurune. Rootslased sellist ei ehita. Nad ei ole piisavalt rikkad. Järelikult meie oleme rikkamad või lihtsalt l...llid.
küsimus8. detsember 2018, 11:05
kas KUMU tasub end majanduslikult ära? Kunst reeglina ei tasu ja elab maksumaksja kulul. Pensionid on aga tõesti paljudel olematu suurusega ja kui elukoht või tervis ei võimalda lisa teenida on raske. Kõik riigi poolt toetust saavad asutused on maksumaksja seljas. Selge, et kinni tuleb maksta kooliharidus, arstiabi ja turvalisus (politsei ja piirivalve), ka mitmed muud vajalikud ametid. Kuigi olen ise kunstifänn, leian, et kunst peaks praegusel ajal olema üsna tagaplaanil. Ehitatakse uued hooned (ka ERM) ja vanad jäävad tühjaks, funtsiooni neile ei leitagi. Seisavad ja mädanevad.
pensionid 8. detsember 2018, 09:53
olid siis olematud ja on praegu ka. kui käibemaksu ei alandata siis tuleb midagi ette võtta. kui hollandi elanik ütleb, et meil on toiduained kallimad kui soomes, hollandis jne. siis on see rööv raha toidulaual. kumust ainult vaata pilte.
ottmandoo8. detsember 2018, 08:40
Kumu ehitusega-- võeti lahti mitmed paekivist hooned! Lubati uuesti ülesse ehitada!!!! Kuhu ja kuhu kadus ehitusmaterjal???
mari metsast8. detsember 2018, 08:39
Jäi vaene pensionär siis ilma leivata selle KUMU pärast, nüüd ei pääse ta KUMUsse, sest pensionist jätkub ainult leivaks. Ja nii on ikka ainult projekt rikastele, mille tõttu tookord vaesed pidid näljapajukil elama, ikka selle nimel, et keegi kusagil saaks kekutada " Meil Eestis on kõige moodsa ja kõige kallim muuseum lähiriikides.
8. detsember 2018, 08:25
Pensionid olid siis tõesti väga väiksed, umbes 100 EURi. Aga eesti tahab ikka olla naabrist parem