J. K. RowlingFoto: AFP/Scanpix
Inimesed
8. detsember 2018, 12:00

J.K. Rowlingi assistent varastas ligi 27 000 eurot?

J.K. Rowlingi abikaasa tembeldab valevorstiks oma naise endise personaalassistendi, keda süüdistatakse ligi 27 000 euro varastamises. 

Amanda Donaldson töötas Harry Potteri lugude autori personaalassistendina 2014. aasta veebruarist eelmise aasta aprillini, kirjutab The Telegraph. Seejärel vallandati jämeda õigusrikkumise eest. Süüdistuse kohaselt oli 35aastane inglanna kulutanud firma krediitkaardilt tuhandeid eurosid luksesemete ostuks. Kirjanik (53) väidab, et Donaldson tekitas krediitkaardipettusega ning Harry Potteri teemaliste kallite mänguasjade pihtapanekuga talle kahju 23 696 naelsterlingi ehk ligi 27 000 euro väärtuses. 

Donaldson eitab süüdistust ning väidab, et Rowling ei ole kannatanud vähimatki kahju. Seetõttu polevat autor õigustatud saama ka kahjutasu.

Kuid Rowlingu arstist abikaasa Neil Murray (47) nimetab Donaldsoni valetajaks. "Olen täiesti veendunud, et Amanda Donaldson on varastanud olulise summa raha ja olulise koguse Harry Potteri lelusid, mis olid kontoris selleks, et neid haigetele ja surevate lastele kinkida," vahendab The Telegraph dr Murray sõnu kohtusaalis. 

Murrayt vihastab, et Donaldson ei tunnista oma süüd. "Kui tegu oleks väikese firmaga, võiks see hävida. Donaldson pole mitte üksnes oma süüd eitand, vaid üritanud selle protsessi käigus süüdistada kolleege ja teisi inimesi."