Kevin HartFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
7. detsember 2018, 09:36

Oscarite õhtujuht pani homofoobsete kommentaaride tõttu ameti maha (3)

USA koomik ja näitleja Kevin Hart teatas, et taandub Oscarite gala konferansjee rollist. BBC Newsi teatel on põhjuseks seoses Harti homofoobsete Twitteri-säutsudega puhkenud skandaal.

"Scary Movie" filmide täht kuulutati Oscarite jagamise õhtujuhina välja teisipäeval. Hart tunnistas, et filmiauhindade gala konferansjee roll oli olnud juba pikemat aega tema eesmärkide seas. Kuid õige pea hakkasid sotsiaalmeedias levima Harti omaaegsed homofoobsed sõnavõtud. Ameerika filmiakadeemialt hakati nõudma Harti tagandamist.

Parasjagu Austraalias viibiv Hart teatas esmalt Instagramis, et filmiakadeemiast võeti temaga ühendust ning temalt nõuti vabanduse palumist - vastasel juhul ta tagandatakse. Koomik keeldus andestust palumast. "Olen sellel teemal juba varem sõna võtnud ... Ma ei kavatse ajas tagasi minna ja vanu asju välja tuhnida, sest ma olen edasi liikunud ja olen oma eluga hoopis teises seisus."

Kuid neljapäeva hilisõhtul teatas koomik, et paneb ameti maha.

"Ma ei taha õhtul, mida nii paljud vapustavalt andekad artistid rõõmuga tähistama peaksid, tähelepanu oma isikule tõmmata." Koomik lisas, et palub LGBTQ kogukonnalt kunagiste taktitute sõnade pärast vabandust. 

Järgmises säutsus kinnitas Hart, et on arenenud ning tahab arenemist jätkata. "Minu eesmärk on inimesi ühendada, mitte lahku rebida."