Lepatriinu ja Reigo AhvenFoto: Kalle Veesaar
Saund
6. detsember 2018, 20:10

Eesti Muusikaauhinnad 2019 õhtujuhid on Lepatriinu ja Reigo Ahven

24. jaanuaril Saku Suurhallis toimuva Eesti muusikamaailma suursündmuse õhtujuhid on selgunud. Galaõhtu toovad publikuni lauljanna Triinu “Lepatriinu” Paomets ja trummar Reigo Ahven.   Kui Ahvena jaoks on suurel laval õhtujuhtimise kogemus tuttav, siis Lepatriinule on Eesti Muusikaauhinnad 2019 esimene niivõrd suur õhtujuhi roll. “See on minu jaoks täiesti esmakordne kogemus,” sõnab lauljanna. “Ma olin väga üllatunud, kui pakkumine tuli ja olen tõesti väga elevil,” lisab ta. Lepatriinu tunnistab, et pikka mõtlemist tal pakkumise saabudes vaja ei läinud. “Ma ei kõhelnud üldse. Mul oli väga hea meel ja olin kohe valmis oma jah-sõna andma,” kinnitab ta.   Ka Ahvenast õhkub vaid positiivset meelt. “Olen viimasel paaril aastal saanud õhtujuhtimist ja laval rääkimist harjutada ning mulle väga meeldib. Eriti meeldib mulle publikuga suhtlemise moment. See on alati natukene ennustamatu, mis ongi eesootava juures kõige põnevam.”Ta ei ole kitsi ka kiitusega korraldus

Ka Lepatriinu ei ole lavapartneri kiitmisel tagasihoidlik. “Mul on meeletult hea meel, et just Reigo on teine pool. Oleme ühel lainepikkusel ja meil on hea sünergia. Ma ei tunne, et mina pean kedagi vedama või et keegi mind. See toimib hästi,” kinnitab Lepatriinu. “Tõepoolest, vahel võib olla, et selles kontekstis peab üks teist aitama või teist päästma, aga mulle tundub, et antud juhul sellist mõõdet ei ole,” nõustub Ahven.
 
Kui rääkida lähemalt Eesti Muusikaauhindadest, siis mõlemad 2018. aastal gala raames tunnustust saanud artistid tunnistavad, et tegemist on vajaliku formaadiga ning et tähelepanu on oluline igale artistile. Reigo Ahven Trio album “Remember“ oli Eesti Muusikaauhinnad 2018 Aasta Jazzalbumi kategooria võitja, Lepatriinu pälvis 2018. aasta galal nominatsioonid nii Aasta Debüütalbumi kui ka Aasta Alternatiiv/Indie Albumi kategooriates.
 
Üritus Eesti Muusikaauhinnad 2019 toimub 24. jaanuaril Saku Suurhallis. Kokku jagatakse Eesti muusikamaailma ihaldatumaid auhindu 17 kategoorias.
 
Tänase seisuga on korraldajad välja kuulutanud ka esimesed kolm esinejat, kelleks on Ewert and The Two Dragons, Lenna ja Uudo Sepp.