Artur TalvikFoto: Martin Ahven
Tele
6. detsember 2018, 19:54

Artur Talvik: viimasel kohtumisel küsis isa, miks ma pean kogu aeg kõige raskema tee valima (2)

"Ülikoolis olin täielik pudisuu," räägib Mati Talviku poeg Artur "Ringvaates", kes loeb sisse viimaseid "Ajavao" tekste.

Artur sõnab, et õppis isalt suhtlemist. "Ta oli erakordne inimestega suhtleja. Suhtlemine lahendab väga paljud probleemid ning läbi suhtluse saad aru, et probleem pole üldse nii suur."

"Üks väga seksistlik näide ka. Tänapäeval ei tohiks enam nii öelda, saad veel trahvi, aga isal oli üks ütlus: "Kui sa kuningatütart tahad, siis köögitüdruku kindlasti saad. Aga kui köögitüdrukut tahad, võid tast kindlasti ilma jääda.". See tähendab, et sea latt kõrgele, aga ära kohe latist üle hüppa, võid jala ära väänata," lausub Talvik.

Artur meenutab, et viimasel kohtumisel rääkis ta isale, et otsustasid ikkagi Elurikkuse erakonna teha. "Ta noogutas - meil oli sellest enne juttu olnud - ja siis ütles, et jesus christ, miks sa pead kogu aeg elus kõige raskema tee valima. Ma olen tükk aega mõelnud, kas see noogutus tähendas, et lase käia, või et oh jumal, sa oled ka ikka parandamatu tüüp."