Kohe näha, et vanad sõbrad: Michelle Obama nägu tõmbus Bushi kingituse peale naeruleFoto: Reuters/Scanpix
Maailm
6. detsember 2018, 20:15

ARMAS HETK KURVAS PÄEVAS: George Bush andis isa matustel Michelle Obamale väikse üllatuse

Kolmapäeval isa ärasaatmistseremooniale saabunud George W. Bush surus kombekohaselt kätt esireas istuva president Trumpi ja tolle abikaasa Melaniaga, seejärel riburadapidi edasi kõigi teiste presidentide ja esileedidega. Kuid kui president Bush surus kätt proua Obamal, läks naise nägu suurelt naerule. Miski oli tal pärast kätlemist pihus, kuid mis?

Nagu selgub, viskas Bush juunior väikse vimka ja surus proua Obamale pihku kompveki. See polnud esimene kord, mil president Bush proua Obamaga taskust võetud maiust jagas. Kahe riigitegelase sõprus üllatab mõnd, kuid samas - on ju endisi USA presidendipaare pärast George H. W. ja Barbara Bushi surma vaid neli ja sageli tuleb neil koos aega veeta.

Michelle Obama selgitas telesaates „Today“, et tema ja Bush satuvad kokku paljudel üritustel, kuhu endisi presidendipaare palutakse. Kuna presidendid on enamasti kutsutud ja kõrvutatud oma abikaasadega, ent samas järjestatakse endised riigipead ametaja järgi, on proua Obama iga kord Bushi „pinginaaber“. Protokolli tõttu tekkinud istumisjärjekorrast on aga välja kasvanud siiras lähedus.

Sõbramees ja semu: Bush ja Obama veedavad erinevatel üritustel palju aega koos Foto: AFP/Scanpix

Nende sõprusest andis avalikkusele aimu moment senaator John McCaini mälestustseremoonial, mis leidis aset septembris samas kirikus, Washingtoni Rahvuskatedraalis, kus nüüd toimus ka Bush seeniori ärasaatmine. Michelle Obama kõrval istunud president Bush pistis põske köhakommi ning sokutas salaja ühe ka pinginaabri pihku, kes muiet tagasi hoidis. Obama sõnul ei teadnud nad algul, et kaamera selle hetke jäädvustas. Kuid lühikesest klipist sai ürituse üks märkimisväärsemaid hetki.

Paljud kiitsid, et härra Bush ja proua Obama on ehedaks näiteks sellest, kuidas ka erinevate poliitiliste vaadetega inimesed võivad omavahel sõbralikult läbi saada. Paraku oli ka neid, kellele Bushi sõbramehelik liigutus ei meeldinud.

Ka George W. Bush ise kinnitab, et saab Michelle'iga hästi läbi. Intervjuus ajakirjaga People sõnas ta: „Talle paistab minu huumorimeel meeldivat. Igaüks, kellele minu naljad meeldivad, on otsekohe ka mulle meeltmööda. Obamad peavad kogu aeg tõsiste inimeste seltskonnas viibima ja nii me lihtsalt kuidagi sõbrunesime omavahel.“ Bush tunnistab, et on teadlik sellest, et mõnele tundub tema soe läbisaamine Michelle'iga kummaline.

President Bush teab, et kõik tema läbisaamist proua Obamaga heaks ei kiida Foto: Reuters/Scanpix

Millise maiuse Bush juunior isa ärasaatmisel proua Obamale pihku pistis, jääb esialgu saladuseks. Mõned väljaanded kirjutavad, et samasuguse köhakompveki nagu McCaini matustel.