Katrin PautsFoto: Teet Malsroos
Inimesed
5. detsember 2018, 14:13

Kirjanik Katrin Pauts sattus haiglasse ja ootab operatsiooni (27)

Kirjanik Katrin Pauts teatas oma Facebooki lehel, et on sattunud haiglasse ning ootab operatsiooni. Homme Topsis retrodiskot tegema pidanud Pautsi tervis läks öösel nii halvaks, et pidi kiirabi kutsuma ja sattus disko asemel hoopis haiglasse.

„Juhtus, jah, et pidin homme Topsis retrodiskot tegema ja ootasin seda hirmsasti, Haddaway plaadid olid kõik valmis pandud, aga öösel pidin kiirabi kutsuma ja olen haiglas hoopis!” ütles Pauts Õhtulehele.

„Mul lõigatakse homme kõht lõhki, selgub et organeid, milleta elada saab, on meil küll. Üks neist on sapipõis. Kui see pisike organ paremal pool ribide all haigeks jääda otsustab, on sula põrgu lahti. Hullemat füüsilist valu ei saa olemas olla,” kirjeldab kirjanik oma läbielamisi.

„Olengi viimase aasta peamiselt haige olnud, töövõimet praktiliselt pole, öösiti jubedad valuhood ja mitte midagi süüa ei julge, sest eal ei tea, mis nimelt võib valu esile kutsuda,” sõnab ta.

Kuna naisel diagnoositi mitu aastat tagasi kaebuste järgi maohaavandtõbi, sõi ta aastaid asjatult maohapperohtusid ja hoidus näiteks tomatitest, mis on aga tema suurimad lemmikud. „Kõik asjata, sest kõhu tegi haigeks hoopis muu,” sõnab ta.

„Soovitan igal naisel (see peamiselt naiste häda), kes huupi diagnoositud "haavandtõvest" kuidagi ei tervene ja rohtude võtmisele vaatamata edasi piinleb ning kellel lisaks näib valu veel täitsa valel kerepoolel pesitsevat, nõuda ultraheli sapipõiele,” paneb ta kõigile naistele südamele.