Helen AdamsonFoto: Daisy Lappard
Inimesed
5. detsember 2018, 11:18

Helen Adamson netikommentaatoritest: ma ei viitsi vastu võtta seda p***a ja vihaseid inimesi, kellel puudub empaatiavõime

"Inimesed, kes levitavad viha minu, mu sõprade, võõraste, laste ja kelle iganes vastu, tunnevad, justkui nad võivadki täiesti karistamatult tegutseda, sest nad ongi sellised ja nende emotsionaalne intelligentsus on niivõrd alla arvestust," räägib Helen Adamson.

Adamson sõnab Instagramis, et ei loe kunagi artiklite juures olevaid kommentaare. "Ma ei loe enam isegi uudiseid, sest ma ei suuda seda negatiivsust vastu võtta. Avaldasin hiljuti Facebookis postituse, kus rääkisin, et sain trahvi. Liikluskorraldaja käitus minu arvates ebainimlikult, sest parkisin invakoha kõrval olevale haljasalale, et ma ei võtaks tervet suurt kohta ära. Ta nägi, et ma kõndisin karkudel. Ütlesin talle, et mul on valus kõndida ja ta tegi mulle ikka trahvi. Oli väga ilusaid kommentaare, mille eest olen tänulik, aga oli ka neid, kes pole ise ilmselt kunagi ajutist traumat kogenud. Nad arvavad, et sellise mõtteviisiga inimesed nagu mina on sisuliselt debiilikud."

Pärast seda mõtles Helen, kas soovib enam üldse midagi postitada. "Ma ei viitsi vastu võtta seda paska ja vihaseid inimesi, kellel puudub empaatiavõime ning kes ei tahagi aru saada, mida inimene sellises olukorras tunneb. Nad ei suuda panna end selle inimese olukorda, vaid nad lihtsalt lahmivad ja sõimavad. Mulle meeldis väga Sandra Raju mõte, et peaksimegi hakkama kaitsma neid inimesi, kellele halvasti öeldakse. Peaksimegi suu lahti tegema, sest meil on võim. Nagu ma ka kogu aeg lastele "Ei kiusamisele" loengul räägin: enamusel on võim, aga tihti ei taha head inimesed midagi öelda, sest nad ei taha, et neile halvasti öeldakse," räägib Helen, et olukord peab muutuma. "See viha, mis inimeste sees on, ei ole normaalne."