Katrin Lust Foto: Stanislav Moshkov
Tele
3. detsember 2018, 17:02

JÄLLE JAMA! „Kuuuurija” eetrisse jõudmine on taas küsimärgi all (18)

Täna õhtul peaks eetrisse minema selle hooaja viimane "Kuuuurija". Saate esimeses pooles räägib suu puhtaks endine pankur - Hannes Veskimäe, kelle käsutuses on lindistused panga seinte vahel toimunud koosolekutest.

Nimelt väidab Veskimäe, et Lumiori panga juht, Erkki Raasuke, suhtub oma töötajatesse halvasti ja Eesti rahvas peab teadma ja kuulama oma kõrvaga tema käitumisest. Veskimäe avalikustab lindid ja räägib pangandusest, oma silme läbi, suu puhtaks.

Katrin Lust üritas Erkki Raasukselt saada vastulauset pikemalt kui kalendrikuu jooksul. Lust pakkus Raasukesele võimalust linte kuulata, kui ta kinnitab omalt poolt, et ta annab intervjuu. Raasuke sellega nõus ei olnud. Ta soovis linte kuulata, aga intervjuud ei kinnitanud.

Kuna Lust ei soovinud seada pangas töötavaid inimesi surve alla, siis otsustasime linte talle mitte saata. Eelmisel reedel tuli Raasuke oma esindajaga "Kuuuurija" toimetusse ja kuulas lindistust, milles ta rääkis Eesti Finantstöötajate Liidu ühe juhiga. Intervjuust ta siiski keeldus, väites et lindistus on lõigatud ja töödeldud.

Kaks ja pool nädalat on Raasukese intervjuu teemal läbirääkimisi pidanud advokaadid. "Kuuuurija" poolt Ants Nõmper ja Raasukese poolt Jaanus Mody. Ka see läbirääkimine pole jõudnud kusagile.

Raasukese advokaat nõudis saate nägemist ja kõiki linte, kuid intervjuud keeldus andmast. Tänase saate eetrisse jõudmine on suure küsimärgi all.