Foto: Kuvatõmmis/ TV3 "Kuuuurija"
Tele
3. detsember 2018, 21:03

Indrek Tarandit EKRE meeleavaldusel tuuseldanud mees: „Kas ma olen teinud ühe löögi?“ (303)

Möödunud nädala esmaspäeval toimus riigikogu ees EKRE meeleavaldus ÜRO rändepakti vastu. Mikrofoni haaranud eurosaadik Indrek Tarand sai seal aga naha peale. Tarand rääkis juhtunust oma versiooni, kuid kes oli see mees, kes Tarandil kratist kinni võttis?

Meelis Osa – mees, kes tuuseldas Indrek Tarandit – on Muhumaalt pärit EKRE toetaja, kelle sõnul ei ole ühtegi teist parteid, kes eestlaste eest seisaks. Meeleavaldusele läks ta selleks, et „ründe”raamistiku vastu seista.

„Kuna momendil ei olnud ühtegi huvitavat sõnavõttu, vaatasin platsipeal ringi, püüdes ära arvata, palju rahvast tulnud on. No tuhande ringis. Peavoolu meedia püüab pärast väita, et kohal oli mõnikümmend, võibolla mõnisada. Vähendatakse kordades seda rahvaarvu,” sõnab Osa, kelle sõnul ei olnud tal õrna aimugi, kes see lavale roninud suusajopes mees oli.

„Mingi hetk, kui tuli mingisugune kisa, et kui te tahate immigrantidest pääseda, valige sotse, siis ma keerasin lava poole ja minu jaoks oli seal seljaga keegi, kes vehkis mikrofoniga. Mingi hetk oli ta sealt all, peanupp paistis. Mikrofon on üritusel tööriist. Ja mina püüdsin seda kätte saada, tõmbasin teda enda poole. Ma tõesti ei tea, siin väidetakse, et tal on jalg taha pandud, ma ei oska öelda, võibolla keegi pani jala ette, võibolla ta libises,” selgitab Osa enda nägemust.

„Olete vaadanud kõiki videosid? Kas ma olen teinud ühe löögi? Jah, ma tõmbasin teda enda poole, kui ta tasakaalu kaotas, kui ta kukkus. Siis ma vaatasin, kui ta oli seal käpuli, mikrofoni ma maas ei näinud. Tõukasin teda edasi, et äkki on mikrofon kõhu all, ei olnud,” selgitab mees. Mikrofoni ta ei leidnud. Osa kinnitab, et tema Tarandit ei löönud ning ei tunne, et oleks teinud midagi valesti.

Ta ei teadnud ürituse lõpuni, et tegemist oli Indrek Tarandiga. Ei varem ega hiljem pole ta mehega suhelnud. Politseist on mees saanud ühe kõne, et vestleda. „Just enne siia tulekut avastasin postkastist meili, mille sisuks kingitus just antud meeleavaldusel osalemise ja tegutsemise eest.

„Mul on väga raske nimetada seda inimest presidendiks. Ta ei ole rahva valitud,” kommenteerib Osa presidendi noomitust.