Dagmar Oja, Kaire VilgatsFoto: Erlend Štaub
Üritused
3. detsember 2018, 10:32

Kellele pakuvad „Eesti laul 2019“ võitu Kaire Vilgats ja Dagmar Oja? (18)

Vikerraadio saates "Vikerhommik" külas käinud lauljannad Dagmar Oja ja Kaire Vilgats hindavad "Eesti laul 2019" 24 poolfinalisti väga kõrgelt. 

Vilgatsi arvates on suur võidupotentsiaal Stig Rästa, Vallo Kikase ja Victor Crone´i kirjutatud lool "Storm" ning mida esitab Victor Crone. "Mida me Eurovisionil väga vaatame, on artisti välimus. Antud loo puhul ei saa kurta. Ilus Rootsi poiss," avaldas Vilgats naerdes arvamust. 

Vilgatsile jäi poolfinaali jõudnud lugude seas kõrva ka laul "Kaks miinust", mille esitajaks on muusikakollektiiv Iseloomad. Vilgats peab laulu tugevaks, eriti just refrääni osa. 

Lauljannad jagasid kiidusõnu ka noorele artistile Inger, kelle kirjutatud laul "Coming home" kõlas Oja sõnul väga omapäraselt. Lauljanna oli vaimustuses ka Ingeri häälest. Vilgats tõi enda lemmikute seas välja tänavu Noortebändi poolfinaali jõudnud bändi Around the Sun, kellel võistlustules lugu "Follow Me Back". Vilgats avaldas arvamust, et bändi lauljanna nägi videos välja kui noor Maarja-Liis Ilus.

Lauljannad võtsid ette ka ühe "veterani" ehk Uku Suviste, kes on võistlusel enda ja Oliver Mazurtshaki kirjutatud lauluga "Pretty Little Liar". Hetkel püüab Suviste ka tähelepanu Venemaa talendisaates "The Voice", kus Eesti laulja on pääsenud 12 parema sekka. Oja ja Vilgatsi sõnul on Uku esituses venelikke laulumaneere. "Kui ta tõmbas oma tšakrad valla kõrge noodiga, siis rullus juba Eurovisioni lava välja," avaldasid lauljannad arvamust. "Ilus Eesti poiss, musklitega. Kindlasti haarab eurofänne!"

Vilgatsi ja Oja kõrvu jäid ka The Swingers, Tanja & Birgit lauluga "High Heels In The Neighbourhood". "Nendel on kogemust jalaga segada. Keegi ei ole väga tagasihoidlik inimene seal. Lugu ei ole etteaimatav. Väga jõuline ja tugev lugu Eurovisioni lavale."

Väga positiivselt hindavad lauljannad ka Jennifer Coheni laulu "Little Baby El".

Täispikka saadet saad kuulata siin: