Jürgen LigiFoto: Jörgen Norkroos
Arvamus
2. detsember 2018, 15:12

Jürgen Ligi sookvootidest: olen diskrimineeritud – ma olen keskealine mees ja minu võimalused on sama kvalifikatsiooniga naistest madalamad

Teravmeelsete väljaütlemiste poolest tuntud reformierakondlasest riigikogu liige Jürgen Ligi märkis hiljuti toimunud võrdõiguslikkuse konverentsil, et Eesti kindlasti ei vaja sookvoote, sest need toovad kaasa vaid täiendavat diskrimineerimist. Tema sõnul eksisteerib Eesti poliitikas positiivne diskrimineerimine naiste kasuks. 

Tallinnas toimus 20. novembril võrdõiguslikkusele ja palgalõhele ettevõtetes ning organisatsioonides keskendunud konverents #jamissiis, mille raames astus üles ka Jürgen Ligi, kes vastas küsimusele, kas Eesti vajaks sookvoote, lühidalt: "Me kindlasti ei vaja neid."

"Kui me hakkame peale suruma muutusi, põhjustame sellega järjest enam konflikte ja diskrimineerimist," ütles Ligi ja lisas, et Eesti poliitikas on juba aastaid olnud positiivne diskrimineerimine.  

Ühtlasi märkis poliitik, et tema ise kuulub pigem diskrimineeritute hulka: "Ma olen keskealine mees ja ma tean, et minu võimalused on madalamad, kui sama kvalifikatsiooniga naistel."

Refereeritud artikli täistekst Delfis.