"Bänger vol 1. "Kiisu Miisu" muusikavideo maailmaesilinastus" Tartu AparaaditehasesFoto: Erakogu
Saund
4. detsember 2018, 19:21

Vaata ka pöörast muusikavideot!

FOTOD | Aasta sürreaalseimal peol esitleti bändi Dark Velvet „bängerit“ muusikavideot (3)

„Otsige valmis oma detsembrikuu uhkeim tantsukostüüm ja lööge kingad läikima, sest sellelaadset üritust ei leia te ei Tallinnast ega tervest Baltikumist” – just nii reklaamiti Facebookis laupäeval Tartu Aparaaditehases toimunud üritust „Bänger vol 1. „Kiisu Miisu” muusikavideo maailmaesilinastus”. Ei saa vastu vaielda tõsiasjale, et sellist üritust Tallinnas ei näe, sest taolised artistid paistavad just Tartus kanda kinnitavat – võtke kas või popstaar Raits ja DJ Heiki.

Otsige valmis oma detsembrikuu uhkeim tantsukostüüm ja lööge kingad läikima, sest sellelaadset üritust ei leia te ei Tallinnast ega tervest Baltikumist” – just nii reklaamiti Facebookis laupäeval Tartu Aparaaditehases toimunud üritust „Bänger vol 1. „Kiisu Miisu” muusikavideo maailmaesilinastus”. Ei saa vastu vaielda tõsiasjale, et sellist üritust Tallinnas ei näe, sest taolised artistid paistavad just Tartus kanda kinnitavat – võtke kas või popstaar Raits ja DJ Heiki.

Bängerist on asi siiski kaugel. Veidi pärast kella 21 peole jõudes tervitab mind väljas suitsu tegev piletimüüja, keda luban sees oodata. Polekski mõtet olnud teda petta, saali joosta ja end rahva sekka ära peita – pärast 3eurose pileti ostmist näen saali sisenedes umbes 10 inimest, kes kõik seina ääres toolidel istuvad.

Enne esimese artisti ülesastumist toimub laval midagi, mida iseloomustab ehk kõige paremini sõna jämmimine. Laval on kaks kitarri mängivat meest, üks neist, üleni musta riietunud, mängib akustilist kitarri, samal ajal kui teine tinistab elektrikitarri. Mõne aja pärast ühineb nendega Dark Velveti süntesaatorimängija ja sel hetkel muutub laval toimuv tõeliselt veidraks. Tundub, justkui hakkaks rohelise jalgpallisärgi ja kuldse ketiga mees oma süntesaatorit etteasteks proovima, sest helid, mis instrumendist välja tulevad, ei sobitu kitarrimängijate meloodiatega kuidagi kokku. Mulle jääbki lõpuni selgusetuks, kas see oli planeeritud etteaste või puhas improvisatsioon. Mõlemal juhul kulub neile siiski veel paar kuud harjutamist ära.

Edasi lugemiseks: