Jaanus Noormets BFMi lõpuaktuselFoto: Stanislav Moškov
Tele
30. november 2018, 12:55

Kanal 2 programmikuraator Jaanus Noormets lahkub Eesti Meediast

Eesti Meedia jääb jälle ühe inimese võrra vaesemaks. Täna on viimast päeva ametis Kanal 2 programmikuraator Jaanus Noormets. 

Noormets asus Kanal 2 ridadesse tööle 2008. aasta suve lõpus. Esialgu programmitoimetajana, eelmisel aastal sai temast eri- ja sisuprojektide juht, sel aastal aga Kanal 2 programmikuraator. 

Jaanus Noormets on ka üks kolmest tegijast, kelle eestvedamisel jõudis Kanal 2 ekraanile satiirisaade "Su nädal kõlab tuttavalt" - saade oli tema, Laura Lisete Roosaare ja Jarmo Seljamaa Balti filmi- ja meediakooli magistritöö. Novembri alguses tuli uudis, et saade võetakse Kanal 2 eetrist maha. “Tegemist on küll väga hea saatega, millel on väga head tegijad, kuid vaadatavus ei olnud kahjuks selline nagu ootasime,” kommenteeris Kanal 2 peaprodutsent Kaspar Kaljas Diktorile.

"Mingi aeg tagasi pidime otsuse tegema, et vähemalt selleks hooajaks peame tegemise lõpetama. Vaatame, kui viimased osad tulevad menukad ja hakatakse seda tagasi nõudma, siis uks on lahti," lisas ta. "Kui rahvas arvab, et see peab ikkagi jääma, siis andke märku."

Muide, 1. jaanuaril jõudis Kanal 2 ekraanile saade "Mida toob aasta 2018?", kus ennustaja Edgar ka pisut ennustas. "Oota, see on Kanal 2? Sellepärast ongi tulemas suured muutused. Aga mis siis juhtub, kui järgmisel aastal enam saadet ei ole? Ma kahtlen, et see järgmine aasta seda saadet teeb. Võib-ola see keelatakse ära. Sest ka see televisioon riigimajas läheb laiali. Kurat, see saade pannakse kinni, ma ütlen sulle seda ausalt. Ma lihtsalt ei oska öelda, mis põhjus on, aga näe, on," ütles Edgar. Prohvetlikud sõnad?

Kanal 2 produktsioonijuht Mari-Liis Veskus ütleb, et Jaanus Noormetsa ei vallandatud ning soovitab kommentaari saamiseks pöörduda mehe enda poole. "Aitäh huvi tundmise eest. Kahjuks ei soovi seda teemat kommenteerida," vastab Jaanus Õhtulehe pärimisele.