Foto on illustreeriv. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
30. november 2018, 12:26

Maailma paksim teismeline võttis 7 kuuga 100 kilo alla! (5)

14aastane India poiss Mihir Jain kaalus veel aasta tagasi 237 kilo, kirjutab Daily Mirror. Maailma paksima teismelise tiitli oli talle toonud aastatepikkune praetud roogade pugimine ja limonaadi kulistamine.

Kuid tänu Delhis tehtud maovähenduslõikusele on Mihir veidi enam kui poole aastaga alla võtnud  sada kilo. End kirglikuks Marveli koomiksite ja Netflixi fänniks nimetav poiss on tänulik, et saab nüüd korralikult hingata ja teiste abita kõndida.

"Tunnen end väga hästi. Ma ei suuda ikka veel uskuda, et olen sellise kehakaaluni jõudnud. See on olnud suur töö, aga asi on seda väärt."

Tavakaalus sündinud poiss kaalus viieaastaselt juba 75 kilo. Ema Puja Jain (35) tunnistab, et mõistis toona alles siis poisi probleemi, kui arst sellele tähelepanu juhtis. "Arst ütles, et ta Mihir on rasvunud ja vajab lõikust."

Poiss jäi koduõppele, kontakt sõpradega kadus. Kehakaal aga tõusis. Daily Mirrori andmeil olid tema tüüpilises päevamenüüs täispiim, praekartul ja köögiviljakotletid, riisi-köögivilja hautis, jäätis, piimaga kohv ja limonaad. Ema sõnul läks poiss kodus istudes üksindusest ja frustratsioonist tigedaks. "Valus oli teda vaadata."

2013. aastal pöördusid mures vanemad viimaks Delhis Maxi haiglas töötava Pradeep Chowbey poole. "Mihir oli nii paks, et ei saanud korralikult kõndida, nii et pidime temata minema. Arst ütles, et peab poissi nägema, aga me ei saanud teda tookord kodust välja ..."

Mihir jõudis arsti juurde alles eelmise aasta detsembris, kui kehakaal oli kasvanud 237 kilole. Ta kannatas hingamisraskuste, suhkrutõve ja kõrgvererõhu all. Dr Chowbey lubas poissi aidata, kuid ütles, et too peab esmalt oma jõududega veidi alla võtma. Mihir pandi kolmeks kuuks valgurikkale dieedile. Tänavu aprillis kaalus ta juba 197 kilo. "See andis mulle jõudu jätkata," ütleb poiss nüüd.