Harrison Ford, Carrie Fisher ja Mark Hamill 1977. aasta "Tähesõdades". Foto: VIDA PRESS
Inimesed
30. november 2018, 10:54

Suri „Tähesõdade“ ja „Indiana Jonesi“ kaasstsenarist Gloria Katz

76 aasta vanuses on surnud Oscari nominendist stsenarist Gloria Katz, kes kirjutas koos abikaasa Willard Huyckiga George Lucase filmide "American Graffiti" (1973) ja "Tähesõjad" (1977) stsenaariumi.

Huyck rääkis Hollywood Reporterile, et tema abikaasa suri pühapäeval - nende 49. pulma-aastapäeval - Los Angeleses Cedars-Sinai meditsiinikeskuses pärast pikka võitlust munasarjavähiga. 

Abikaasade sulest on pärit ka stsenaarium Steven Spielbergi filmile "Indiana Jones ja hukatuse tempel" (1984), mille Lucas tõi produtsendina linale oma loo põhjal. 

Katz ja Huyck kirjutasid rea stsenaariume Huycki enese lavastatud filmidele, nende seas "Howard the Duck" (1986). 1973 jagasid nad Lucasega "American Graffiti" stsenaariumi eest Oscari nominatsiooni. 

Katz on rääkinud, et kui Lucas võttis "America Graffiti" järel ette "Tähesõdade" filmimise, oli tal omaenese stsenaariumi suhtes palju kahtlusi. "Ta ütles: "Lihvige seda - kirjutage juurde, mida tahate, ja ma vaatan selle põhjal, mida mul vaja on." Katzi sõnul tahtis Lucas tingimata salajas hoida, et keegi tema stsenaariumi kallal kõpitseb. Abielupaar püüdis lisada "Tähesõdadesse" võimalikult palju huumorit ning kirjutas umbes 30% filmi dialoogist. Just nende mõjul sai Carrie Fisheri kehastatud printsess Leiast naine, kes on suuteline ise ohjad haarama.