Inga ja Toomas LungeFoto: Kristjan Lepp/Ajakirjade Kirjastus
Tele
30. november 2018, 09:39

ERR selgitab, miks on Inga ja Toomas Lunge nädala jooksul kolmes eri saates üles astunud (11)

Inga ja Toomas Lunge on käinud nädala jooksul kolmes eri ERR-i saates, kus rääkisid oma albumist „Kingitus” ning jõulutuurist.

Esimest korda astusid nad plaati ja jõulutuuri promodes üles 25. novembril saates „Hommik Anuga”. „„Plaadi nimilugu on „Kingitus”. Hakkasin mõtlema, et kui on sünnipäev või jõulud, siis ikka nuputad, mida teistele kinkida, et see ei jääks niisama vedelema. Püüad mõelda, mis inimesele meeldida võiks - aga kui mõelda, et sul on kõik rahalised võimalused, siis mida sa iseendale kingiksid? Jõudsin sinnani, et minu jaoks on see aeg – mina kingiksin iseendale aega, et olla Toomasega ja lastega. Nüüd tegimegi kingituse – juba seda tehes mõistsin, et saame Toomasega koos albumit teha ning nüüd saame koos käia ja kontserte anda,” rääkis Inga.

Järgmisel korral võis neid 28. novembri hommikul näha „Terevisioonis” ning päeval kuulda Vikerraadio saates „Stuudios on Sten Teppan”. „Meil on kogu aeg tita kaasas. Me olime juba linnapiiril, kui ümber keerasime, sest tita jäi maha. Võtsime ta kaasa, sest peame praegu kogu aeg titaga käima,” viitas Toomas „Terevisioonis” ajalehti lugedes ka nende uuele albumile.

„Ausalt öeldes, kui oleme nüüd tagantjärele mõelnud, siis ise protsessis olles ei oska seda hinnata, aga tundub, et meil on lood tulnud suhteliselt mõnusalt, stressivabalt ja kergelt, mõne erandiga. Ka iseendale üllatuseks tabasin, et viimase loo puhul, mida salvestasime, juhtus nii, et Toomas laulis sisse ära ja lasi mul kuulata, kuidas lugu kõlama hakkab. Kuulasin ja olin alguses tükk aega vait, sest mõtlesin, kuidas seda öelda... Nüüd on käes hetk, kus pean ütlema, et see ei ole üldse see lugu. Kõik oli minu meelest nii vale ja kohutav. Ütlesin „Toomas, see vist...” ja Toomas pani ruttu loo kinni, ütles, et ära rohkem kuula ja mine minema!” rääkis Inga Vikerraadios.

ERR-i kommunikatsioonijuht Pille-Mai Helemäe sõnab, et sarnaste teemade esilekerkimine raadios ja teles on platvormide mitmekesisuse puhul tavaline. „Auditooriumid on erinevad ja nii on ka teemade käsitlus. Perekond Lunge kahes telesaates osalemine on kokkulangevus, millest õppida. Teemade ja külaliste valikul lähtuvad toimetused eelkõige aktuaalsusest, kuid hoiame silma peal, et teemadering oleks võimalikult lai.”