Igor Mang ja Anna-Maria MakkoFoto: TV3
Inimesed
29. november 2018, 19:34

TV3 VIDEO | Igor Mang: mina ei ole ahistaja! Ma vajan armastust, mitte peksmist! (49)

Tänavu maikuus lahvatas tõeline skandaalipomm – „Pealtnägija“ paljastas oma loos, et tähetark Igor Mang on väidetavalt juba aastaid tšakrate avamise varjus ahistanud oma naiskliente. Tuntud astroloog kommenteeris ahistamisskandaali esmakordselt „Seitsmestes uudistes“ Anna-Maria Makkole antud intervjuus.

Pärast puhkenud skandaali oli Mang kadunud kui vits vette. Ajakirjanikud käisid teda otsimas nii kodus kui ka elukaaslase juures. Nüüd on teada, et Mang põgenes Tallinnast, redutas vahepeal oma ema juures ja ka üle lahe Soomes. Ainsad, kes Mangi sõnul tema poolt olid, olid kirik ja homoseksuaalid. Ahistamissüüdistused tõid endaga kaasa ka avaliku pilkamise – astroloogi solvati ja pilgati lausa tänaval. Kliente on tema juures pärast „Pealtnägija“ lugu käinud null.

Igor Mang ja Anna-Maria Makko Foto: TV3

Anna-Maria Makko uuris Mangilt intervjuus, kas tähed talle ka ette näitasid, et tema elu nii ärevaks läheb. „Jah, ma ütlesin uue aasta algul naisele, et mul on Marsi aspekt. Et Marss on Kaksikutes ja see tähendab sõitmisi ja informatsiooni. Ütlesin, et ma pean jalgrattasõidust loobuma, sest võin auto alla jääda. Aga näed, jäin meedia alla,“ sõnas Mang.

„Minule saadeti mitu spiooni, kellel on diktofonid kaasas. Mulle nad seda ei ütle, pärast pasundatakse kogu vabariigile. See, mis toimus, meenutas mulle stalinistlikku aega, kus kasutati inimeste hävitamiseks psühhoterrorit,“ ütles Mang ja lisas, et sellest psühhoterrorist jäi haigeks ka tema koer Sulfa.

Olgugi, et inimesi, kes oma ebameeldivatest kogemustest Mangiga rääkisid, oli mitmeid, kinnitas Mang „Seitsmestele“, et midagi sellist pole toimunud. „Mina ei ole ahistaja! Kui inimene tuleb minu juurde, siis ma tegelen tema probleemiga. Ma olen töötanud Pärnus sanatooriumis ja mudaravilas masseerijana. Tean, et iga kehaosa on seotud tähtkujude, märkide ja planeetidega. Kui inimesel on häda, olnud operatsioon, siis loomulikult mind huvitab.“

Mangi sõnul on tal intellektuaalne huvi näha, kuidas näeb see, mis inimese kaardis on halvasti näidustatud, välja operatsiooniarmidena. „Siis kasutan ma geniteraapiat. Sellega sa avad tšakrad, annad talle energiat. Tšakra hakkab siit kahe jala vahelt,“ seletas Mang. „Sellega on nii kerge sind vahele võtta. Kui ma tõesti oleks ahistaja – issand jumal! -, siis naine jätaks mind maha,“ kinnitas Mang veel kord. „Tuleb aeg, kus need, kes minu üle irvitasid – ja eriti naisterahvad – saavad tunda rõõmu selle üle, et nad on minu juures käinud.“

„Mind tapeti moraalselt! Ma sain ka muud kahju - kaotasin töökoha, ma kaotasin oma elukoha, ma kaotasin klientuuri.“

Igor Mang Foto: Kaader videost

Mangiga võttis ühendust viis erinevat kirjastust, kes soovisid tema aastahoroskoopi raamatuna välja anda. Augustis valis Mang neist ühe välja ning legendaarne horoskoop tuleb detsembri esimesel nädalal kõigest hoolimata.

Mida Mang skandaalist õppis? „Seda, et issand, kui palju sul on vaenlasi. Ma ise olin hea inimene. Ma ei ole mitte kedagi peksnud, kellelegi füüsiliselt viga teinud. On olemas mingi seltskond inimesi, kes on juba ammu tahtnud minust lahti saada. Ma tegelen oma hobiga, muide, juba 50 aastat. Ühes normaalses ühiskonnas antakse selle vabatahtliku entusiastliku töö eest orden! Mul on eriline tähendus Eesti rahva seas. Hoidke siis originaali. Ärge laske teda peksta. Ma vajan armastust, aga mitte peksmist!“

Möödunud aasta lõpus pöördus „Pealtnägija“ poole väidetav Igor Mangi ohver Kaja. Ahistamisskandaali lumepallina veerema löönud 40ndates eluaastates naine meenutas kahe aasta tagust päeva, mil Igor Mang teda Tallinnas Kadrioru pargis käperdas. Seda päise päeva ajal ja ilma naise nõusolekuta.

Kaja sõnul kohtus ta tähetargaga tol päeval juhuslikult. „Ja ma ei tea, kas ma nägin siis natuke depressiivne välja või et mul oleks abi vaja – ta ütles, et siin lähedal Kadriorus on üks hästi ilus ja suur puu, mis on hea auraga ja tervendav,“ rääkis naine. Kui Kaja Mangiga koos puu juurde jõudis, palus tähetark naisel laiuvasse puuõõnsusse sisse pugeda, järgnedes talle. Seejärel olevat Mang asunud rääkima tšakratest: täpsemalt sellest, kuidas puuõõnsus olevat suurepärane paik tšakratate avamiseks ja puhastamiseks. Naise sõnul läks kogu situatsioon seejärel perversseks. Tähetark üritas naist käperdada ning tagatipuks oma kätt talle püksi lükata. Mang olevat seda kõike tehes veel tugevalt hingeldanud. Toonane intsident lõppes sellega, et naine pistis jooksu.

Saate toimetus sai veelgi vihjeid Mangi ebasündsa käitumise kohta, ning otsustas läbi viia eksperimendi. Katsealused Marju ja Kätlin palusid Mangil omale koostada personaalse horoskoobi. Mang kutsus esimese katsealuse, Marju, oma sotsiaalkorterisse, kus jutu edenedes hakkas mees rääkima, et Marjul on tšakrad kinni ja hakkas neid avama. „Ta pani mulle käe reie peale, järgmisena palus ta mul käed üles tõsta, kummardada ja käed maha panna,“ kirjeldas Marju. Mang pani pärast seda veel muusika mängima ning kutsus naist tantsima. Katsealune ei võtnud vedu. Kätliniga läks sarnaselt, kuid Kätlini sõnul krabas Mang teda ka jalgevahelt. „Kõigepealt ta krabas üht rinda, siis krabas seda nii-öelda sünnituskohta (jalgevahet – toim.) ja siis krabas teist rinda,“ rääkis Kätlin.

Mang ise kommentaare jagada ei soovinud. „Ei, mina ei taha rääkida sel teemal,“ ütles mees, kui „Pealtnägija“ ajakirjanik temaga ühendust võttis. Ta tunnistas, et tõepoolest toimus Kätliniga Lasnamäe korteris kohtumine, kuid mingisugust käperdamist polevat olnud. 

Mõni päev hiljem rääkis „Kuuuurijale“ oma loo Sandra, kes samuti tähetarga ohvriks langes. Sandra kohtus Mangiga Kadrioru pargis, nad hakkasid juttu puhuma ning Mang üht puud patsutama hakkas ja Sandrat ka seda tegema kutsus. Järgmise puu juures hakanud Mang end aga naise vastu hõõruma. „Nüüd aga hakkas ta mind intiimpiirkonnast katsuma. Sujuvalt. Nii möödaminnes. Mõtlesin, et asi läheb imelikuks, aga siis  jällegi mõtlesin, et okei, ma annan talle veel ühe võimaluse. Kui ta rohkem seda ei tee, on okei. Siis ta aga keeras mu näoga vastu puud, patsutas ja hakkas hõõruma oma keha vastu mind. See oli ekstreemselt imelik! Ma ei oskagi seda muudmoodi seletada kui kõige otsesemate sõnadega: justkui seistes inimesed seksivad. Samamoodi!“ Sellega asi ei piirdunud. „Ta lükkas oma käe mulle pükstesse. Ehk siis nii dressipükstesse kui ka aluspükste sisse. Ütlesin, et oot-oot, seda on liiga palju ja nii ei tasu teha! Ta ütles seepeale, see on tšakrate avamine, need vajavad avamist!“ kirjeldas Sandra.

„Pealtnägijale“ saatis oma kirja veel üks ohver: „Ta nühkis end minu vastu ja ma tundsin, et tal on erektsioon. Mäletan, et seisin nagu soolasammas, sest ma ei osanud korraga midagi teha, ma nii kartsin, samas ei tahtnud kartust välja näidata, sest kogu see võõras jube ümbrus ja tema maniakaalne ohkimine ja olek olid rohkem kui hirmutavad. Siis läks ta kogu aeg kätega allapoole ja hakkas rindu katsuma, ma lükkasin käed ära, siis liikus kätega pihale ja hakkas käsi pluusi alla panema.“ Veel olla Mang öelnud, et naine tütreid ei saa, ainult poegi ja Mang tegevat poegi väga hästi.

Mõned päevad pärast skandaali oli Mang kadunud kui vits vette. Väidetavalt redutas ta välismaal. 20. mail nähti teda taas Eestis. 24. mail jäi mees Delfi kaamera ette, kui väljus advokaadibüroost. „Ma ei hakka rääkima, praegu ei ole selliseid planeete, et sõna võtta. Mind ahistatakse pidevalt, saadetakse inimene spioneerima, kuidas niiviisi sobib,“ ütles Mang. Suvel selgus, et Mangile määrati ahistamissüüdistuste eest 96eurone rahatrahv.  

Mangi elukaaslane Külliki ütles nädal pärast skandaali LP-le antud intervjuus: „Üldiselt on kõigile teada, et Igor on naistelembene. Nüüd on kujutatud teda seksmaniaki ja perverdina, aga seda ta kindlasti ei ole. Mina tunnen ta südant ja tean, et ta on väga peene hingega mees, kes ei tee kellelegi liiga.“

Skandaal jättis Mangi ilma litsentsilepingust Ekspress Meediaga, mille alusel tähetark Maalehele kord aastas aastahoroskoopi kirjutas. „Muidugi on see üllatus, ei teadnud. See on ebameeldiv ootamatus,“ ütles Maalehe peatoimetaja Andres Eilart skandaali kommenteerides.

Vaata Mangi täispikka intervjuud!