"Roheline raamat"Foto: Outnow.ch
Film
29. november 2018, 11:49

PÖFF 2018 | Täna linastub ülisuur Oscari-favoriit

PÖFFi lõpuni on jäänud loetud päevad ja kui te pole veel kinno jõudnud, siis ulatab Õhtuleht abikäe ja nopib välja kolm filmi, mida võib täitsa vaatama minna.

ROHELINE RAAMAT (18.45, Apollo Solaris)

Jah, kihlveokontorites on endiselt suureks oscari-võidu soosikuks Lady Gagaga "A Star Is Born", aga "Roheline raamat" on kohe-kohe neile kuklasse hingamas. Miks? Sest räägib lähiajaloost pärit tõsielujuhtumi. Sest räägib USA-s endiselt üha enam pead tõstvast rassismist. Sest peaosalised on väga häid rolle tegemas. Näiteks Viggo Mortensen väga puise (nii peast kui olekult) Itaalia musklimehe Tony Lipi rollis võib ka endale vähemalt nominatsiooni kirja saada.

Film räägib 60ndatest, kus toonane kuumim pianist Dr. Don Shirley võis küll valgele kõrgklassile esineda ja üüratuid varandusi teenida, kuid nendega koos süüa ei tohi. Film hoidub stampidest ja on tõeliselt lihtne ja tore vaatamine.

Mine filmi vaatama, kui tahad näha head filmi ja kui tunned, et mustanahalist ei peaks kividega loopima.

Ära mine filmi vaatama, kui sa tahad, et need kuradi mustad Aafrikasse tagasi kobiksid ja meie kinodes sellist liberaalset propagandat ei näidataks.

SAŠA OLI SIIN (19.00, Coca-Cola Plaza)

Leedukad on taas hea filmiga hakkama saanud. Murelaste teema on kasvõi tänaste Keronitega seoses ka meil teravalt üles tulnud ja selleks olekski film Sašast hea vaatamine. Lapse kaotanud abielupaar mõtleb, et võiks võtta lapse. Ikka kindlasti tüdruku, sest sündimata jäänud laps oli just tüdruk. Toimub mingi bürokraatlik segadus ja nii pakutakse neile proovipäevaks 12-aastast Sašat, kes on poiss. Ja murepoiss, keda keegi suurt väga ei taha ja seetõttu teeb ta palju pahandust. Film, kus kõik on kurvad, aga samas ka kuidagi optimistlikult üritamas midagi enda elus ära teha.

Mine seda filmi vaatama, kui sulle meeldivad väikse eelarvega, kuid suure südamega filmid.

Ära mine seda filmi vaatama, kui sinu arvates on parim lapsekasvatusmeetod tema füüsiline karistamine.

LAJKO: MUSTLANE KOSMOSES (20.45, Coca-Cola Plaza)

Üks selle PÖFFi kummalisim teos. Kellele meeldis kunagi Kusturica "Must kass, valge kass" või mullune "Stalini surm", siis see film läheb suhteliselt samasse kanalisse. Väike Lajko unistab kosmosest, laseb enda ema kuivkäimlaga koos õhku ja seejärel satub kogemata vangi, et siis sattuda vingesse kosmoseseiklusesse, kus on kohal Brežnev, hull eestlane Ilmar, Josef Mengele machonaisest tütar ja üleüldse. Film on omamoodi erakordselt rumal, aga kui tahta lihtsat meelelahutust, siis naerda saab nii mõneski kohas.

Mine filmi vaatama, kui pead lugu ausast "jalaga persse"-huumorist.

Ära mine filmi vaatama, kui nõukogude võimu pilamine tundub teile vastiku lääne kiusuna.