Helen AdamsonFoto: Daisy Lappard/Naisteleht
Inimesed
28. november 2018, 21:04

Kuhu jäi inimlikkus? Karkudel liikuv Helen Adamson parkis haiglahoovis invakohale ja sai trahvi (21)

Lauljatar Helen Adamson vigastas mõni aeg tagasi oma põlve ning peab nüüd karkudel käima. Naine jagab sotsiaalmeedias lugu sellest, kuidas ta arsti juurde minnes invakohale parkis ja selle eest parkimistrahvi sai. 

"Käisin täna haiglas ortopeedi vastuvõtul. Parkisin oma auto ilma vastava loata invaliidi kohale, sest hetkel on mul karkudega isegi lühema maa kõndimine vaevaline. Põhjuseks see, et mu põlv valutab kui olen püsti ning karkudega kõndimine on nii raske, et ma puhkan iga 10 meetri tagant.

Käsi südamel ma ei ole mitte kunagi varem inva kohale autot parkinud, täna oli esimene kord ja seda puhtalt tervise tõttu. Ma tunnen, et ma ei käitunud valesti, hoolimata sellest, et mul vastav parkimisluba puudus.

Vastuvõtult tagasi tulles kirjutas AS Ühisteenused kontrolör mulle siiski trahvi. Ma oleksin selle trahvi ilma hädakisata vastu võtnud aga kui kontrolör ütleb mulle sellise lause, et ma näen küll, et te kõnnite karkudega aga teil pole inva märki ja lisaks näitab sõrmega umbes 50m eemal asuva parkla poole, et see parkla on peaaegu sama lähedal.

Kui mu jalad oleksid terved, läbiksin selle maa suurima rõõmuga, hetkel kui iga samm on valus ja ebamugav, võttis tema kommentaar mind sõnatuks. Mul tõesti tekkis sellise käitumise peale küsimus, et kas ebainimlik suhtumine on üks nende tööülesannetest?"

Õhtuleht pöördus kommentaari saamiseks ka Ühisteenuste poole. 

"Puudega isiku parkimiskohad on haigla territooriumil sageli väga hõivatud. Neid parkimiskohti vajavad inimesed, kellel on raske liikumispuue ja olemas ka luba puudega isiku parkimiskohal parkimiseks. Kahjuks ei ole PERHi parklas harvad olukorrad, kus ratastoolis haiglakülastajad peavad parkima eemale, kuna kõik puudega isiku parkimiskohad on juba hõivatud," kommenteeris AS Ühisteenused kommunikatsioonijuht Reimo Raja.

"Me mõistame Helen Adamsoni keerulist olukorda, aga haigla territooriumil on meil hädavajalik hoida puudega inimeste parkimiskohti neile, kellel liikumispuue ja vastav parkimisluba," lisas Raja. 

Tema sõnul lähtuvad parkimiskontrolörid oma töös selgetest reeglitest. AS Ühisteenused osutab haiglale parkimisjärelevalve teenust ja kontrollib, et autojuhid parkimiskorrast kinni peaksid. Liiklusseadus ütleb, et puudega isiku parkimiskohal võib parkida ainult juhul kui autojuhile on väljastatud vastav parkimiskaart.