HENRIK NORMANN, KERDO MÖLDER - "Elu hammasratastel" filmivõttedFoto: Alar Truu
Inimesed
28. november 2018, 18:05

„Elu hammasratastel“ sai hoo sisse ja Henrik Normann alustab juba uue mängufilmi võtetega

Möödunud nädalal hakkas kinodes jooksma Henrik Normanni film "Elu hammasratastel", mis räägib ansambli Respekt värvikatest seiklustest.

„Elu hammasratastel“ räägib süldibändi Respekt uskumatutest seiklustest kaheksa aasta jooksul, ansambli tõusudest ja mõõnadest, selle liikmete kokku- ja lahkuminekutest. Aga ka sellest, mis saab siis, kui suured unistused täituvad.

Kaks tundi ja kakskümmend minutit jookseb ekraanil küll ansambli lugu, aga juba pärast esimest veerandtundi on selge, et läbi ansambli Respkt seiklustest Ameerika mägedel räägib Normann tegelikult iseenda elust, milles on olnud nii naeru kui pisaraid, nii armastust kui üksindust ja eneseületamist.

HENRIK NORMANN - "Elu hammasratastel" filmivõtted Foto: Alar Truu

Filmi pidulikul esilinastusel nimetas Normann ennast diktaatoriks, kelle käekiri on filmis ka selgelt tuntav ja kes lisaks režissöörile on ka filmi stsenarist. Ligi kahe ja pooletunnine film võeti vastu tunnustava aplausi ja rõõmuhõigetega.

 "Elu hammasratastel" filmivõtted Foto: Alar Truu

Filmis teevad kaasa paljud Eesti tuntud näitlejad ja lauljad nagu Veljo Reinik, Liisu Krass, Kait Kall, Anne Paluver, Pille Pürg, Ines Aru, Liina Tennosaar, Sepo Seeman, Kärt Kross- Merilo, Andres Ots, Anne Veski, Karl Madis, Kerdo Mölder, Rita Liiver jpt.

„Elu hammasratastel“ jõudis nii Eesti, kui ka Soome kinolinadele 23. novembril.

Henrik Normann alustab juba uue mängufilmi võtetega

Täna teatas Henrik Normann, et alustab juba järgmise mängufilmi võtetega, kus mängib peaosas Kerdo Mölder. Uus film vändatakse Eduard Vilde novelli "Kuidas saada miljonäriks" ainetel. "See räägib loo sellest, et kui kõige vaesemal hetkel leiad võõra inimese rahakoti ja tagastad selle omanikule, siis võib avaneda su elus uus võimalus - esimene tõeline armastus ja uus elukäik, millega saadki aegade lõpuni õnnelik olla," pajatab tulevane peaosatäitja Kerdo Mölder.  

"Filmiga on meil plaanis kinolinadele jõuda juba 2019. aasta sügiseks," lisab Kerdo. "See saab olema minu ja Henriku jaoks väga isiklik tõlgendus Vilde teosest."

Näitlejate castingud algavad Kerdo sõnul juba selle aasta detsembris. "Olge valmis staarihakatised! Filmivõtted toimuvad Peterburis, nii nagu Eduard Vilde on seda oma novellis kirjeldanud," lisab Kerdo. 

KERDO MÖLDER - "Elu hammasratastel" filmivõtted Foto: Alar Truu