"Hommikusöök staariga"; Kerli Kõiv; Anu Saagim; restoran Mon ReposVideo: Jörgen Norkroos
Inimesed
28. november 2018, 16:00

VIDEOINTERVJUU | Kerli Kõiv: „Olen elus esimest korda vallaline ja mulle hullult meeldib!“ (13)

„Nägin kaks aastat üksi suhte kallal vaeva. Kui mu endine kallim ütles mulle, et tal pole enam minu vastu tundeid, istusin Uberisse ja panin ta numbrile, e-mailile ja sotsiaalmeediale bloki. Siis oli see suhe kapis. Mind oli nii kaua järele veetud ja ma olin tallamatt olnud. Mul kukkusid isegi juuksed välja!“ räägib laulja Kerli Kõiv (31) oma üheksa aastat kestnud suhtest, mis koleda lõpu leidis.

Kuid pole halba ilma heata - täna esitleb laulja hingevalust sündinud teost „Haavatud jumalanna paranemispäevik. 30 päevaga tallamatist supernaiseks“.

„Mind väga huvitavad mees- ja naisenergiad,“ tunnistab Kerli. „Naisenergia on nagu ookean, mis kogu aeg liigub ja muutub. Sel pole sirgjoonelist eesmärki, kuhu jõuda. Naine tunneb end kõige paremini, kui tal pole kuhugi kiiret. Naine pole Exceli tabel. Mees aga tahab eesmärki ja teada, mis juhtub. Talle meeldib probleeme lahendada. Meeste ja naiste vaheline erinevus, mis tekitab ebakõlasid, ongi see, et mees tahab naist ära lahendada, kuid naine tahab lihtsalt tantsida. Kui mees loobub naise lahendamisest, naudib seda ookeani ja et iga päev on erinevat värvi päikeseloojang, ja kiidab seda, siis pidi naisenergia lausa lendu tõusma.“

Meestel on üks põhilause, et nad ei saa naistest aru, nad on nii tujukad. Naised ajavat neid stressi ja hulluks.

Kuid kas me saame meestest aru?

Ma saan aru küll. Nagu sa ütlesid, siis meestel on kindel siht silme ees, mille poole nad rühivad. Nad on ülalpidajad, isad, nad peavad hoolitsema ja hakkama saama. Mina aga ei tea, mis ma kümne aasta pärast teen.

Nende energiale on oluline, et nad teavad, kuhu nad liiguvad. Naine aga ei pea teadma.

Mulle nii meeldib, kui ma ei tea.

Mulle ka! Kui ma tegelen loominguga, siis mul on ikkagi tähtajad ja olen meesenergias.

Lugesin su värskest raamatust „Haavatud jumalanna paranemispäevik: 30 päevaga tallamatist supernaiseks“, et sul oli üheksa aastat suhe, kus sa polnud õnnelik. Kuid sa tegid samal ajal suurepärast loomingut. See ei tundu mulle loogiline.

See polnud nüüd nii, et ma olin üheksa aastat õnnetus suhtes. See lõpp oli kohutav. Seetõttu olen ma olnud kaks aastat üpriski pildilt kadunud. Ma ei suutnud olla elus nii, nagu ma oleksin tahtnud olla. Ma ehitasin sel ajal enda uut versiooni. Kogu mu energia läks enesearendusele ja enda emotsionaalse heaolu ülesehitamisele.

Kas sa olid katki?

Olin täiesti katki. Ma ei suutnud eksisteerida. Kui ma käisin paar aastat tagasi „Eesti laulul”, suutsin ma end kokku võtta vaid nendeks hetkedeks, kus kaamera käis. Olin sel ajal ainult voodis kägaras, värisesin. Kui oli vaja minna intervjuud andma, proovi või lavale, siis võtsin end viieks minutiks kokku ja tegin selle ära. Olin haige, mul polnud häält, olin ööd otsa magamata. Olin mitu aastat täielik inimvare, lõpuni ribadeks, mis on väga suur kingitus.

Pikemat intervjuud Kerliga vaata videost ja loe homsest Õhtulehest. 

Kerli Kõivu esimene raamat „Haavatud jumalanna paranemispäevik: 30 päevaga tallamatist supernaiseks“ näeb ilmavalgust juba sel neljapäeval, 29. novembril.

Raamatuesitlusel, mis algab kell 19 Solarise Apollo raamatupoes vestleb Kerliga bravuuritar Anu Saagim. Üks paremaid viise oma jumalanna olemuse tunnetamiseks on aja veetmine teiste jumalannadega, nagu kirjutab ka Kerli oma raamatus. 

Meeleolukalt kirjutatud teoses õpetab ta, kuidas saada 30 päevaga üle südamevalust ja muutuda iseenda kõige paremaks versiooniks. Iga päev on pühendatud kindlale meeleolu ja enesehinnangut parandavale tegevusele ning soovitused on ülimalt mitmekülgsed, alates toitumis- ja trenninippidest kuni spirituaalsete õpetusteni välja.

Raamatupoes on avatud on ka fotograaf Jörgen Paabu näitus piltidest, mis sündisid just selle raamatu tarvis.