2016. aastal esindas Austraaliat Eurovisionil Dami Im, kes võitis oma poolfinaali ja jäi finaalis teiseks. Foto: Martin Meissner
Üritused
28. november 2018, 13:45

Austraalia korraldas esmakordselt eurolaulu leidmiseks konkursi, laule saadeti üle 700

Austraalia, kes tuleval aastal juba viiendat korda Eurovisionil võistlustulle läheb, otsustas, et sel aastal korraldatakse riiki esindava loo leidmiseks konkurss. Ja see oli väga edukas!

Austraalia ringhääling SBS teatab, et võistlusele saadeti kolme nädala jooksul üle 700 laulu! Kohtunikud kuulasid kõik lood üle ning tegid oma valiku, vahendab Wiwibloggs. Kuigi lood pole veel avalikud, teatas SBS, et nüüd otsitakse lauludele ka tasemel lauljad ning peagi saab kõik avalikuks. 

Lugusid sai esitada oktoobris. "Sajad laulukirjutajad üle Austraalia on juba esitanud väga erinevaid lugusid - popist kantrini, ballaadidest thrash metalini, ooperit ja kõike, mis sinna vahele jääb," paljastas SBS-i esindaja Josh Martin mõned päevad enne konkursi lukkulöömist. 

Varasemalt on Austraalia lihtsalt valinud end esindava loo, kuid sedapuhku kuulutati üllatusena välja konkurss ning lugude esitamiseks oli aega vaid kolm nädalat. Saadetav pala ei pidanud olema täiesti valmis ja võis olla ka vaid demo. 

Muudes riikides on lühike etteteatamisaeg olnud probleem - 2017. aastal olid Iiri laulukirjutajad pahased, et ei saanud piisavalt pikalt eelvoorust ette teada. Kõik olid lihtsalt muude tegemistega nii hõivatud, et ei jõudnud Eurovisionile keskenduda. Taanlased võtavad võistluslugusid aga vastu terve aasta - kui lugu jõuab ringhäälinguni liiga hilja, saab see võimaluse järgmisel aastal. 

Austraalia kohalik finaal leiab aset 9. veebruaril. 8. veebruaril peetakse aga maha žürii poolfinaal, mida vaatab rahvusvaheline žürii. Selle põhjal antakse oma hinded.