Foto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
28. november 2018, 13:22

GALERII | „Õnne 13-st“ tuntud Morna linna kohvikut hakati ebaseaduslikult lammutama (34)

Tallinnas Nõmme mändide all asuvat kunagist kohvikut Tädi Anni Juures on hakatud ebaseaduslikult lammutama. Et sellised tööd üldse käivad, ehmatab ka "Õnne 13" seriaali rahvast, kes hoones aastaid Morna kohviku stseene filminud.

"Õnne 13" tegevprodutsendi Jüri Jaanuse sõnul filmiti Tädi Anni Juures kohvikustseene viimati neli või viis aastat tagasi. "Morna kohvik on Köök ja Kook raudtee tänaval," lisas ta, et uues asukohas on oldud juba päris kaua. Seega pole karta, et Morna linn jääks üleöö kohvikuta. 

Et maja aga lammutatakse, tuleb seriaali tegijatele uudisena. "Meie seriaali kunstnik, kes elab sealsamas, tegi suu lahti, et oi-oi!"

Lammutustööd tulid üllatusena ka linnaosa valitsusele. Asutuse avalike suhete nõuniku Jukko Nooni sõnul alustati legendaarse maja lammutustöödega teisipäeval. "Kolmapäeva ennelõunal külastas objekti linnaosavalitsuse ehitusspetsialist, kes peatas koheselt toimuva tegevuse, kuna see ei vastanud ehitusloale nr 1712271/38440," vastas ta.

Ehitusloa järgi peaks kinnistul aset leidma olemasoleva hoone laiendamine ja kõikvõimalikud rekonstrueerimistööd. Lammutamisest seal juttu aga pole.

Kas pärast remonti avatakse majas taas kohvik või millised on uue omaniku plaanid, Nooni kommenteerida ei oska.

Küll aga on teada, et lisaks "Õnne 13" võttepaigale on maja ajaluku läinud ka  kui poliitiku ja diplomaadi Heinrich Laretei koduna, kus sirgus tema pianistist tütar Käbi Laretei.