Maarja NuutFoto: Liisi Anvelt
Inimesed
28. november 2018, 12:53

Maarja Nuut & Ruum vallutavad Euroopa kontserdilavad

Pühapäeval, 2. detsembril algab Maarja Nuudi & Ruumi esimese ühisalbumi välistuur, mille raames antakse kokku üksteist kontserti Euroopa suurlinnade kontserdimajades ja klubides. Kriitikute poolt märkimisväärseks albumiks tituleeritud "Muunduja" andis 5. oktoobril välja Suurbritannia plaadifirma 130701.

Maarja Nuut & Ruum alustavad oma teekonda Londonist ning liiguvad Gatesheadist ja Norwichist Prahani ning Saksamaa eri linnadeni. Sealhulgas astutakse üles ilmakuulsas Elbphilharmonies Münchenis ning paar päeva hiljem legendaarses Kantine am Berghainis Berliinis.

 

Mitmed kriitikud on duo koostööd kiitnud, sealhulgas väljaannete The Guardian ja The Quietus ajakirjanikud.

Albumi muunduja andis välja Suurbritannia plaadifirma 130701, kes on teinud koostööd artistidega, nagu Max Richter, Hauschka, Set Fire To Flames ja teised. 130701 kuulub plaadifirma FatCat Records alla.

Maarja Nuut on laulja ja viiuldaja, kes on võitnud paljude kuulajate ja kriitikute tähelepanu üle maailma. Täna üks rahvusvaheliselt tunnustatumaid ja enim kontserte andvaid Eesti muusikuid on välja andnud kaks albumit - "Soolo" ning "Une meeles". Mõlemad on toonud talle rohkelt publikut ning mitmeid auhindu.

 

Hendrik Kaljujärv on loonud hulgaliselt helikujundusi ja muusikateoseid teatrilavastustele, näitustele ja filmidele. Ühtlasi on ta lavastaja ja etenduskunstnik. Ta on võitnud auhindu nii oma heliloomingu kui lavastajatöö eest. Lisaks koostööle Maarja Nuudiga tegutseb Hendrik Karl Saksiga Cubus Larviku nime all. Duo on koos esinenud 2016. aasta teisest poolest. Kodumaal saab neid näha järgmise aasta veebruaris.