"Hommikusöök staariga"; Kerli Kõiv; restoran Mon Repos; Anu Saagim; Mon Repose peakokk Vladislav Djatšuk
Inimesed
27. november 2018, 17:38

Pikka intervjuud Kerliga vaata ja loe juba neljapäeval ÕLi veebist ja paberist!

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA | Haavatud jumalanna õpetab, kuidas muutuda iseenda parimaks versiooniks (13)

Kerli Kõivu esimene raamat „Haavatud jumalanna paranemispäevik: 30 päevaga tallamatist supernaiseks“ näeb ilmavalgust juba sel neljapäeval, 29. novembril.
Väekad naised - Anu Saagim; Kerli Kõiv; Carola Madis Foto: Jörgen Paabu

Raamatuesitlusel, mis algab kell 19 Solarise Apollo raamatupoes vestleb Kerliga bravuuritar Anu Saagim. Üks paremaid viise oma jumalanna olemuse tunnetamiseks on aja veetmine teiste jumalannadega, nagu kirjutab ka Kerli oma raamatus. 

Meeleolukalt kirjutatud teoses õpetab ta, kuidas saada 30 päevaga üle südamevalust ja muutuda iseenda kõige paremaks versiooniks. Iga päev on pühendatud kindlale meeleolu ja enesehinnangut parandavale tegevusele ning soovitused on ülimalt mitmekülgsed, alates toitumis- ja trenninippidest kuni spirituaalsete õpetusteni välja.

Raamatupoes on avatud on ka fotograaf Jörgen Paabu näitus piltidest, mis sündisid just selle raamatu tarvis.

Kohtusin Kerliga pisut sudusel hommikupoolikul Kadrioru pargi kõrval asuvas muinasjutulises restoranis Mon Repos.

Prantsuskeelne nimi Mon Repos – minu puhkus – pakub tõelist maitsenaudingute puhkepausi. Võluva interjööriga villa köögis sündiva ja hingematvalt kauni Kadrioru piirkonna kuldajastust inspireeritud menüü taga seisab väga talendikas meeskond, kus mõne retsepti juured ulatuvad koguni sajandite taha. 

Restoran Mon Repose peakokk Vladislav Djatšuk Foto: Tiina Kõrtsini

Restorani põhisaalis pakutakse mõnusat äraolemist keset kiiret argipäeva. Teine ehk Peakoka korrus (avatud N-L 18-22) on rafineeritumate maitseelamuste ja intiimsema õhkkonnaga, kus maitsemeeli teritada degustatsioonistiilis. Siin pakutakse nelja kuni kuuekäigulist õhtusööki või hoopis spetsiaalselt kliendi soovidele valmistatud erimenüüd. 

Kaunis maja on Muinsuskaitse eritingimuste põhjal taastatud originaalilähedasena

Ajalooliselt suvitusvilla ja restoranina tegutsenud hoone jagati Nõukogude ajal korteriteks. “Likvideerisime vaheseinad ja taastasime algupärase avara asendiplaani. Majas saab nüüd jälle tunda glamuuri ning on üldse väga tore, et sellise hinge, arhitektuuri ja ajalooga hoone jälle avalikku kasutusse jõudis,” rääkis peakokk.

Maja oli 30 aastat tühjalt seisnud ja suur osa sisust oli hävinenud. “Restaureerisime säilinud siseuksed, põrandad ja kaunid trepid ning taastasime originaalilähedaselt nii sepised kui vitraažidega aknad. Keldris säilis originaalina paeplaatidest põrand ning võlvlagedega kelder, kuhu tuli restorani köök,” lisas Vladislav Djatšuk.

Kadrioru pargi servas, Narva mnt 92 aadressil asuv villa Mon Repos on arhitektuurimälestis. Historitsistlikus stiilis suvitusvillaks ehitatuna on maja olnud koduks mitmetele kohvikutele-restoranidele. 20. sajandi alguses tegutses majas ka kasiino ning isegi kabaree. 

Meie mekkisime Mon Reposes suus sulavaid tempura krevette popcornis, vareenikuid grill-lõhega, veiseliha carpacciot ja Kerli lemmikuid - värskeid austreid. Pikka videointervjuud Kerliga vaata ja loe juba neljapäeval ÕLi veebist ja paberist. 

 Pikka videointervjuud Kerliga vaata ja loe juba neljapäeval ÕLi veebist ja paberist. 

Vaata ka meeleolukat hommikusöögi valmistamise videot!