Foto: pressimaterjal
Film
27. november 2018, 14:20

TREILER | Eesti-Armeenia mängufilm „Lõbus perekond“ avalikustab esimesed kaadrid

Esimesed kaadrid suvel Eestis filmitud komöödiafilmist “Lõbus perekond” on kohe kohe vaatajate ees ning meie noor näitlejanna väljus stseenist nii mõnegi sinika ja marrastusega. Saara Kadaku ja Armen Arushanjani pöörane kaklusstseen ei jäta ilmselgelt külmaks.
Saara Kadaku enda sõnul toimus kogu stseeniks ettevalmistumine kohapeal ja spontaanselt, ühtegi kaklemise eksperti kohapeal polnud ja lähtuda tuli vaid režissööri näpunäidetest. Kakluse käigus lisasid näitlejad ise üht koma teist.

“Ma sain…no ütleme viis sinikat, muhu pähe ja paar marrastust,” naerab Saara, “aga puhtalt enda pärast. Armen mind kordagi tegelikult stseeni käigus ei löö. Samuti ei plaani seda ka tema tegelane, aga rüselemist oli ikka omajagu.” Kõigest sellest hoolimata mõtleb Saara asjale tagasi vaid naerdes ja ütleb, et kõike oli ääretult vahva teha. “Kõik sujus võtetel väga hästi. Režissöörile ütlesin ka, et kui ma oleks režissöör siis tahaksin olla just tema moodi. Kiire, asjalik, aktiivne, teab mis teeb ja mida tahab. Keerulistes olukordades leiab ruttu uued lahendused. Aitab näitlejat ja seletab ilusti enne stseeni algust asjad ilusti üle ning ütleb õiged märksõnad. Teeb piisavalt proovi,” kiidab Kadak.

Saaral ja armeenia näitlejal Armen Arushanjan oli “Lõbusa perekonna” võtetel väga hea klapp. “Me sobisime hästi ehkki suhelda oli keeruline, sest ta rääkis halvasti inglise keelt ja mina halvasti vene keelt. Ta polnud kerges olukorras. Vene näitleja, kes inglise keelt ei räägi, aga ta sai väga vähe aega enne võtteid teada, et ta peab filmis väga palju inglise keeles rääkima. Ta tuli sellest olukorrast väga tublisti välja,” kiidab Saara partnerit. 

“Lõbusa perekonna” peategelane Artur (Armen Arushanjan) unistab filmitegija karjäärist. Ent tema vanaisa arvates on Artur just õige mees jätkama perekonna kuulsat veiniäri. Kui aga eestlasest veinieksperdi hävitava kriitika tõttu ähvardab nende veiniäri krahh, nõustub Artur sõitma Tallinnasse, et lahendada raske olukord ning ühtlasi kohtuda ka noormehe stsenaariumi vastu huvi tundnud produtsendiga. Tallinnas satub Arturi teele iseteadev, teravkeelne ja lolluse suhtes sallimatu ettekandja Ingrid (Saara Kadak). Peagi on noored teineteisel turjas kinni ning sündmused võtavad sootuks ootamatu suuna. 

“Lõbusa perekonna” loos teeb kaasa suur hulk kodumaiseid staare ning parimaid armeenia näitlejaid. Nende hulgas eesti esidiiva Merle Palmiste ning alati võrratu Andrus Vaarik. Oma osa on filmis ka Liina Vahtrikul, Mart Toomel, Andres Dvinjaninovil, Elina Reinoldil, Ain Mäeotsal ja armeenia staaridel Aram Gevorgjanil, Arman Navasardjanil, Vigen Stepanjanil. 

Näitlejanna Saara Kadak ootab filmi väga, sest tema jaoks on see simene suurem rahvusvaheline filmiroll. “Stsenaariumit lugedes kujutasin täpselt ette kuidas see välja võiks näha ja võttel olles sain aru et režissöör mõtleb sama moodi. Arvan, et montaaž ja järeltöötlus tuleb samuti hea.”

Loo stsenarist ja lavastaja on Mihhail Pogosov. Filmi tootjateks on Apollo Film Productions, Zolba Productions ja Berg Sound Produtsendid Veiko Esken, Mihhail Pogosov, Tanel Tatter, Jevgeni Supin ja Ivar Vendelin. Filmi levitab Hea Film. Film jõuab kinodesse alates 28. detsembrist.