"Kuuuurija"Foto: TV3
Tele
26. november 2018, 21:00

TV3 VIDEO | Tõeline jultumus! Endine ülemus võltsis alluva allkirja ja lasi otse politseinike silme all tema auto varastada (25)

Esmaspäevases „Kuuuurijas” rääkis oma loo taksojuht Leonid, kelle endine ülemus temalt auto varastas. Viimane väidab aga, et ostis auto 30 000 euroga, olgugi, et salongis maksis see kõigest 19 000.

Segane olukord algas augusti lõpus, kui nii Leonidile kui tema emale Antoninale helistati korduvalt varjatud numbrilt. Kui ema arvas, et tegu on müügimeestega ning ei vastanud kõnedele, siis poeg võttis siiski ühe kõne vastu. „Talle öeldi, et helistajaks on Rahumäe 6 asuva politseijaoskonna uurija ning ta palub tulla homme koos auto ja dokumentidega jaoskonda,” sõnab Antonina. Leonidile kuulus Toyota Avensis, mille ostis talle 19 000 euro eest ema. Nii ema kui poeg tunnistasid, et ei saanud päris hästi aru, miks neid Rahumäele kutsuti, aga mõtlesid, et kui politsei kutsub, tuleb ju ometi minna.

Mees, kes neile järgmisel päeval politseijaoskonna parklas lähenes, oli enda sõnul erariietes politseinik. „Tal oli nahast mapp, mille vahel olid mingid dokumendid. Ta ütles Leonidile, et tulgu autost välja ning võtku kaasa enda ja autodokumendid. Kui mu poeg oli dokumendid üle andnud ja autost välja astunud, ütles mees, et poeg annaks talle ka autovõtmed. Seejärel küsis ta veel telefoni, öeldes, et politseijaoskonnas ei lähe seda vaja,” räägib Antonina. „Kui ta oli mu telefoni saanud, ütles mees, et ootaksin teda politseijaoskonna peasissepääsu ees,” lisab Leonid. Mees läkski fuajeesse ning nägi siis, kuidas võõras tema autoga minema sõitis. Olles samal ajal haiguse tõttu tugevate valuvaigistite mõju all, taipas ta alles nüüd, et oli kelmuse ohvriks sattunud. Lisaks rahakotile jäid varastatud auto kindalaekasse ka kodu-, suvila- ja garaaživõtmed.

Hiljem selgus, et selle aja jooksul, kui Leonid Rahumäe politseijaoskonnas ütlusi andis, sõideti autoga 4 kilomeetri kaugusel asuvasse ARK-i. Seal vormistas Leonidi endise ülemuse Ivan Tšernõhhi poeg Jevgeni auto enda sugulase naise nimele.

Politsei võttis ema ja pojaga uuesti ühendust alles viie päeva pärast ning nüüd olid ülekuulatavate rolli sattunud hoopis nemad. „Uurija tõstis oma kaustast välja ühe dokumendi, andis selle Leonidile ja näitas, et dokumendi all on tema allkiri. Poeg kinnitas, et nii see on. Selle peale ütles politseinik, et vastava dokumendi kohaselt müüs Leonid auto kaks kuud pärast ostmist oma endisele tööandjale, taksofirma Kanita OÜ omanikule Ivan Tšernõhhile,” räägib Antonina. Naine sai aga kohe aru, et dokument on võltsitud. „Dokumendis oli kirjas, et poeg müüs auto maha 30 000 euro eest. Salongis maksis see 19 000.”

Leonid jäi Tšernõhhi tõttu ilma ka kaheksast tööaasta staažist

Ema sõnul polnud nende jaoks mingi saladus, et Leonidi auto Ivanile väga meeldis. „Allkirja võltsiski Ivan ning ARK-is vormistas auto teise inimese nimele ümber tema poeg Jevgeni. Kõik see on teada, aga me ei tea, kus asub auto.” Ivan, kelle poole Leonid ja Antonina lõpuks „Kuuuurija” meeskonnaga pöördusid, ütles, et sõiduk võib asuda juba Venemaal või Ukrainas, sest ta kinkis selle ära. Ühtlasi eitas mees, et on Leonidilt auto varastanud, öeldes, et ostis selle mehelt ning maksis selle eest sularahas. Loo teeb veidramaks asjaolu, et Ivan olevat kunagi Antoninalt laenanud 4000 eurot, kuid leidis nüüd ühtäkki 30 000 eurot, mille eest osta auto, mis maksis salongis 19 000 eurot.

Allkirja võltsimine ning auto varastamine polnud aga ainsad teod, mis Ivan Leonidi seljataga teinud on. Leonid töötas Ivani firmas 8 aastat ning arvas terve selle aja, et ülemus maksab tema palgast ka kõik maksud – seda enam, et Leonid pidi iga kuu oma palgast 246 eurot Ivanile andma. Mees väitis, et maksab selle summa eest muu hulgas kõik maksud. Kui Leonid aga kaks aastat tagasi ägedasse radikuliiti haigestus ning arsti juurde läks, sai ta teada, et Tšernõhh pole terve selle aja Ivani pealt ühtegi riiklikku maksu tasunud. Nii pidi Leonid kõik kulud enda taskust kinni maksma. Samuti oli ta ilma jäänud kaheksast tööaasta staažist, mis on oluline siis, kui mees pensionile läheb. See on ka põhjus, miks Leonid Ivani taksofirmast päevapealt minema kõndis.

Jevgeni Tšernõhh, kes on endine kriminaalpolitseinik, ei olnud nõus „Kuuuurija” kaamera ette tulema ning ütles, et maksis Leonidile auto eest sularahas ning kohal olid ka tunnistajad. Ei Leonid ega Antonina tea tunnistajast midagi ning ka Ivan, kes kaamera ette tuli, ei rääkinud temast täpsemalt ühtegi sõna. Küll aga sõnas ta kõigepealt, et maksis Leonidile ja tema emale raha nende enda kodus, kuid muutis maksmise koha siis kohe suvilaks.

Kuna kriminaalasja kohtueelne menetlus ei ole veel lõpule jõudnud, ei saa hetkel menetluse täpsemaid andmeid avaldada. Praegu on aga kolm meest kahtlustatuna üle kuulatud, kuid sõiduki asukoht ei ole teada.