"Siberi võmm"Foto: Kanal 2
Tele
26. november 2018, 14:54

Head teed! ehk ülevaade Kanal 2 saadetest, mis sel aastal eetrist välja visati (48)

Kanal 2 on otsustanud sel aastal loobuda mitmestest armastatud saadetest ja sarjadest. Soovime kõigile saadetele head teed teletaevasse ning loodame, et kunagi ehk jõuavad need siiski mingil moel vaatajate ette tagasi.

1. "Siberi võmm"

Foto: Kanal 2

"Siberi võmm" sai lõpu selle aasta kevadel. Uudis lõpetamisest tuli ootamatult ning see tekitas mõnes seriaali vaatajas frustratsiooni. Kommentaariumites kurdeti, et Kanal 2-st polegi enam nüüd midagi vaadata ning et see seriaal oligi kodumaistest ainus, mida üldse vaadata kannatas. Eks nii mõnigi poetas pisara ka seetõttu, et piltilus Veikko Täär oma sarmiga enam nende argipäeva helgemaks ei tee.

Sarja stsenarist ja režissöör Gerda Kordemets tunnistas Õhtulehele toona, et uueks hooajaks kanal tellimust ei teinud. "Kanali omanikud on vahetunud, eks neil ole keeruline orienteeruda ja saan aru, et ka rahaga on raske," rääkis Kordemets, lootuses, et ehk ikkagi populaarset seriaalile punkti ei panda. "Loodan, et telemaailmas mõeldakse nii, et kes siis head lüpsilehma tapale viib. Arvestades ka EFTA auhinda, siis ehk meid ikka veel tahetakse,“ arvas ta. Kuid, nagu selgus, ei tahetud.  

Teisalt tundsid ka osad seriaali vaatajad seda, et oligi seriaalile õige aeg kriips alla tõmmata. “Võmmi” formaati tehti kokku üheksa hooaega.

2. "Köök"

Foto: Kanal 2

Kauni suve lõpus selgus tõsiasi, et ka seriaal "Köök" enam eetrisse ei jõua. Sellest anti teada seriaali Facebookis. Algselt olid sarja vaatajad segaduses ning arvasid, et tegu on naljaga. Sarja peaosas mänginud Kristjan Kasearu kinnitas aga, et jutt vastab tõele. 

"Meie stsenaarium käis Venemaa seriaali järgi, see on sisseostetud formaat, ja ka Venemaal sai see sari nüüd läbi selle sama osaga, mis meil. Küll Venemaal oli seal veel paarkümmend osa, aga seal samamoodi lahkusid kaks peaosalist. Tegelikult selline osa kandvast rollist „Köögis“ sai ka Venemaal läbi, siis otsustati, et on ka siin õige koht asjale punkt panna," selgitas Kasearu.

Seega, oli "Köögi" lõppemine tingitud osati ka muidugi formaadist. Kuid, kuna Venemaal seriaalile siiski veel osi juurde filmiti, oleks saanud seda teha ilmselt ka Eestis, kuid eks kergem oli seriaalile punkt panna.

Neli aastat kokarollis mänginud Kasearu rääkis, et eks tal on ikka kurb meel, et see projekt nüüd otsa sai. "Eks ikka on natukene kahju. Meil oli väga lahe seltskond ja punt seal koos. Iga sellise toreda ja lõbusa seikluse lõppemise üle on ikka kahju, kui see läbi saab," sõnas ta.

3. "Su nädal kõlab tuttavalt"

Foto: Kanal 2

Tõsiasi, et Kanal 2 satiirisaate "Su nädal kõlab tuttavalt" tootmine lõpetatakse, selgus novembrikuu alguses. Kanal 2 põhjendas saate eetrist lõikamist vaatajate vähese huviga.

"Tegemist on küll väga hea saatega, millel on väga head tegijad, kuid vaadatavus ei olnud kahjuks selline nagu ootasime," kommenteeris Kanal 2 peaprodutsent Kaspar Kaljas portaalile Diktor.

"Ma hetkel ei ütleks, et otsus on lõplik. Kuid mingi aeg tagasi pidime otsuse tegema, et vähemalt selleks hooajaks peame tegemise lõpetama. Vaatame, kui viimased osad tulevad menukad ja hakatakse seda tagasi nõudma, siis uks on lahti," lisas ta.

Osad televaatajad olid uudist kuuldes kurvad ning nentisid, et tegu oli parima komöödiasaatega üle tüki aja, mis aja edenedes aina paremaks arenes.

4. "Kuldvillak"

Foto: Kanal 2

Tuntud mälumänguformaadi "Kuldvillak" minevik pole olnud lihtne. Küll on saade käinud kanalist kanalisse, saatejuhi käest saatejuhi kätte ning lõpetamisest on räägitud ka minevikus. Kui saade 2004. aastal TV3s lõpetati, leinasid seda mälumängurid. 2014. aastal jõudis saade taas eetrisse ning seda Teet Margna juhtimisel.

Eelmise nädala lõpus selgus tõsiasi, et armastatud mälumängu ootab taas puhkus. Kas see puhkus on igavene, või ajutine, on hetkel veel lahtine. Kanal 2 sõnul on hetkel tehtud otsused tuleva kevadhooaja kohta ning siis "Kuldvillakut" eetris näha ei saa. Mis saab aga tulevikus, on veel lahtine, kuna kaugemale kanal mõelnud ei ole. 

Põhjus, miks Kanal 2 "Kuldvillakut" kevadhooajal ei näita, peitub kanali sõnul selles, et soovitakse programmi värskendada ja eetrisse panna muid saateid. Eks see selgub, kas risk loobuda sissetöötatud ja armastatud formaadist, mida vaatab iganädalaselt üle 100 000 inimese, ja tuua selle asemel eetrisse uus ja sissetöötamata formaat, on põhjendatud.

5. "Nädalalõpp Kanal 2ga"

Foto: Kanal 2

Telekanali karmidest kääridest ei pääsenud telemagnaadi Teet Marga teinegi saade: "Nädalalõpp Kanal 2ga". Mõnede arvates on see ainukene hea saade, mida reede õhtul televisorist vaadata.

Kuid kindlasti on "Nädalalõpp Kanal 2ga" näol tegu ühe Eesti populaarse talk-show'ga. Ka vaatajanumbrid on saatel korralikud: keskmiselt vaatab saadet 100 000 - 130 000 inimest. Saatega alustati 2014. aasta ning seda on tehtud nüüdseks juba 10 hooaja jagu.

Kanal 2 tõi kahe Margna saate eetrist eemaldamise põhjuseks välja eelarve kärped. Ka "Nädalalõpp Kanal 2ga" kohta on Kanal 2 telekanalite peaprodutsent Kaspar Kaljas öelnud, et saade pannakse vaid ajutiselt pausile.