Karl MadisFoto: Aldo Luud
Tele
25. november 2018, 11:09

VIDEO | Karl Madis: vahel ongi vaja nina täis võtta ja ausalt öelda, kuidas asjad on (17)

"Piinlik ei ole, poisid on täiesti tipptasemel. Eks laevakool ja Viru hotelli teine korrus on tugeva põhja alla teinud," sõnab Karl Madis saates "Hommik Anuga", et Karavan tunneb end praegusel Soundcloudi räpparite ajastul üsna julgelt.

Küll aga on laeva peal veedetud ajad bändile saatuslikuks saanud. "Need olid ikkagi peod, kus ühel päeval tuli isegi 11 tundi laval olla. Esitasime väikse protesti, et Soome seadused üle 9 ei luba." Bändi laevale kutsuja sõnas selle peale, et kolm viimast esinemistundi on juba järgmisest päevast.

"Elu näitas, et pärast kahte nädalat koosolemist tekkis tüli. Kui pidi veel kaks nädalat olema, siis vahepeal olukord rahunes ja siis tuli tüli uuesti," meenutab Madis. Bändimeeste omavahelised tülid tekkisid peamiselt koduigatsusest. "Mõnel olid juba lapsed ja ei saanud enam nii vabalt mööda maailma hulkuda," lisab ta.

Bändi toonane elustiil oli üsna metsik, kuid Karli meelest hoidis see bändi just nii kaua koos. "Vahel ongi vaja lihtsalt nina täis võtta ja öelda ausalt, kuidas asjad on ja mida peaks muutma, siis on solvumist hoopis vähem."

Karavani puhul oli tegu kahe mehe omavahelise tüliga, mis lõpuks bändile saatuslikuks sai. "Mina olin väga õnnetu selle tõttu, kui Meelis Punder pidi bändist minema, aga ma ei saanud ka midagi teha," tunnistab Karl.

Bänd tähistab sel aastal 35. tegutsemisaastat, kuid Madise sõnul vanade bändiliikmete ühinemist ei tule. "Ma olen kutsunud ka 25. ja 30. sünnipäevale, kuid nad pole tulnud. Kui ei tule üks, ei tule ka teised - nii olen mina aru saanud." Kuigi mehed omavahel enam igapäevaselt ei suhtle, sõnab Karl, et tänaval nähes ikkagi teretatakse ning küsitakse, kuidas läheb.