KRIITIKANOOLED LENDAVAD: „Kui veel udupeenetest restoranidest rääkida, siis mulle väga ei meeldigi, kui sommeljee tuleb, valged kindad käes, midagi veini eripärast seletama. Ole lihtsalt sõbralik ja muhe. Samas jälgi klienti, sest igaüks ei tahagi, et temaga  väga sõbralik ollakse. See on teeninduskoreograafia ja sellest ei taipa 98 protsenti Eesti restoranidest mõhkugi,“ lajatab restoraniteadlane Juha Rantanen. Foto: Mati Hiis
Inimesed
24. november 2018, 00:01

Soome restoraniteadlane: Eesti häda on kõrged hinnad, lonkav teenindus ja liiga palju peeneid kohti (74)

Äsja avalikustatud White Guide’i ehk Põhjamaade restoranijuhi pingereas võidutseb Eesti restoranidest NOA. „See näitab, et midagi on väga hästi tehtud, kuid keskmisel eestlasel pole tegelikult raha, et seal käia. Kahtlen ka selles, kas ta saab sealt suurepärase elamuse, sest pole sellise asjaga lihtsalt harjunud,“ ütleb Soome kokk ja restoraniteadlane Juha Rantanen. Mõne aasta eest Köögikupjana Kanal 2 ekraanil möllanud Rantanen toob välja meie gastronoomiakultuuri kitsaskohad. 

Äsja avalikustatud White Guide’i ehk Põhjamaade restoranijuhi pingereas võidutseb Eesti restoranidest NOA. „See näitab, et midagi on väga hästi tehtud, kuid keskmisel eestlasel pole tegelikult raha, et seal käia. Kahtlen ka selles, kas ta saab sealt suurepärase elamuse, sest pole sellise asjaga lihtsalt harjunud,“ ütleb Soome kokk ja restoraniteadlane Juha Rantanen. Mõne aasta eest Köögikupjana Kanal 2 ekraanil möllanud Rantanen toob välja meie gastronoomiakultuuri kitsaskohad. 

Eestlasele on restoran liiga kallis

„Olen 20 aastat mõelnud, kuidas eestlased oma palgaga ära elavad. Mis see võluasi on? Tean inimesi, kes peavad saama hakkama 500–600 euroga kuus. Kust need kliendid siis tulevad?“ imestab Rantanen.

Edasi lugemiseks: