Inimesed

Soome restoraniteadlane: Eesti häda on kõrged hinnad, lonkav teenindus ja liiga palju peeneid kohti (74)

LISA KOMMENTAAR

lugeja25. november 2018, 23:59
Soome restoranide teenindus ei kannata üldse mingit kriitikat. Hinnad seal ka odavad pole. Milleks selline halin? See vana aastaid tagasi üritas siin ise restorani pidada, põrus, arvas vist, et saab ratsa rikkaks. Nüüd virisebki.
Valve25. november 2018, 18:07
Eestlane ikka üldse kriitikat ei kannata, selle asemel ,et kriitikast õppida, hakkatakse teist poriga loopima. Väga piinlik on .
25. november 2018, 18:00
https://www.postimees.ee/1740135/kapo-vahistas-restoraniketi-omaniku https://www.ohtuleht.ee/79784/ol-arhiivist-hirve-ja-gammeri-restoran-on-olnud-juristide-kiiva-jarelvalve-all
kohvilähker25. november 2018, 17:52
Tallinna söögikohtade ajaloost. http://kultuur.elu.ee/ke498_kohvikud.htm
Kus25. november 2018, 10:14
need restoranid on?Polegi muud kui pubid,baarid ja kõrtsid.Vanasti olid Tartus restoranid.Kaseke, Tarvas VolgaJa veel mõni.
soomet tundev25. november 2018, 09:40
Täiesti nóus. Eestlaste ja soomlaste maitsed on äärmiselt erinevad. See mis sobib eestlasele ei sobi soomlasele --- meie maitse oleks nende arvates nagu liiga peen. Ka käitumiskultuuriga sama lugu. Soome naine tahab ise veoini valada ja piudeli avada vaatamata sellele, et lauas on mehi.Eestlase tihe väljas söömine ei jää selle taha, et mingi koht vóiks olla arusaamatult peen , raha taha vóib jääda küll. Seda jääb välja söömine kogu maailmas. Soomlsed istuvad rahulikult oma lähibaarides, mis on nii kohutavad kohad, et suur osa eestlastest sinna jalgagi ei tóstaks.
Ämber või tahtlik25. november 2018, 09:31
Kommentaariumi ''solkimine'' on selle sügise teema ja see ei ole toimunud juhuslikult. Ju siis uus kodanik juhatuses, nõukogus. Kas kardetakse rahva meelsust ? Pluside-miinuste kustutamine ja järjestuse segamine on kellgi tellimusena programmeeritud. Ja see kõik eriti võigas ÕL Kirjastus AS kodulehel oleva väärtuste definitsiooni ''ausameelsus'' valguses.
sammalt sarvede vahele25. november 2018, 09:29
soomlane peaks selle koha pealt hästi kuss olema. enam vastikuma ja rõvedama toiduga restorane kui soomes annab leida.
See White Guide pole võrreldav oma neutraalsuses Michelini ega Rosettaga. Noa'st saab E coli.25. november 2018, 06:45
maksuametnik24. november 2018, 23:08
http://arileht.delfi.ee/news/uudised/maksuameti-uus-plaan-restoraniarve-otse-nende-susteemi?id=81064847
oioioi24. november 2018, 22:38
24. november 2018, 22:29
Samuti peab olema vaba aega, mida aga üldjuhul pole.
24. november 2018, 22:28
Ja veelgi parem on - "Koff".
Jep24. november 2018, 22:26
Fazeri tooted on tõesti head! Soomlased midagi ikka oskavad välja mõelda.
Jep24. november 2018, 22:26
Fazeri tooted on tõesti head! Soomlased midagi ikka oskavad välja mõelda.
Roobert24. november 2018, 21:33
paraku / täna, 13:54Sa ei pannud tähele kui autor mainis, et Soome restorani kultuur on keskajas ja Eesti oma alles kiviajas. See tähendab, et autor ei arvagi, et Soomes kõik hästi on restoranide kultuuriga.
Roobert24. november 2018, 21:19
Soome kohvi ei kõlba juua.
Lembit Remmel24. november 2018, 20:25
Qwert24. november 2018, 19:22
Millega võrreldes on Soome Fazer ja kohv head? See rohkem maitseküsimus.
kodus seda ei anta? Restorani ikka minnakse ju "elamust" saama :)24. november 2018, 19:20
Lii24. november 2018, 18:30
Soome Fazer ja kohvi on head, Kalev on natuke langenud tasemes.
Lii24. november 2018, 18:30
Soome Fazer ja kohvi on head, Kalev on natuke langenud tasemes.
Tänamatu24. november 2018, 18:19
Need peened kohad ongi mõeldud meie kallitele külalistele SOOMEST
kui sul24. november 2018, 18:14
magu seedib maltsa siis söö. minu kõht ei võta seda vastu.
Tahaks24. november 2018, 18:09
sousti ja kartulit aga on peened restoranid...isegi Kassaris ....johaidii
24. november 2018, 17:57
Küsimus on siiski ka töötajate endi kvaliteedis.
24. november 2018, 17:54
Tuttavad soomlased ostavad siit mulgikapsast kaasa.
Kui minna24. november 2018, 17:54
restorani siis peaks olema ikka selline kus hea muusika hubane ja soe tuba ning taskukohased hinnad.Juhal oigus peened ja kallid kohad ei ole keskmisele eestlasele.Ei meeldi ka sellises kohas kus ei osks istuda ega astuda.
24. november 2018, 17:54
24. november 2018, 17:53
Soomlane teeb tööd ja aega söögikohtada jaoks on vähe.
24. november 2018, 17:50
Aga neid idamaiseid toidukohti on vähemalt Tallinnas küllaga.
24. november 2018, 17:47
Paarikümne aastaga on konkurents toitlustuses palju tihedamaks muutunud. Ka paljud lõunapoolt Eestisse saabunud eelistavad tegevust just selles valdkonnas. Maksuameti hinnangul on just ehitus ja toitlustus need valdkonnad, kus liigub ka ümbrikupalk.
24. november 2018, 17:41
Prisma valik on igati lai!
24. november 2018, 17:39
Et näiteks mõnes maarestos ka lakas magada?
24. november 2018, 17:38
Restode söögiportsud on päris suured ja annab ikka ära süüa!
24. november 2018, 17:34
Praegusel aastaajal ei anna mets enam suurt midagi.
Otto24. november 2018, 16:15
Nojaa, aga ta ostis ju kõik prismast, selle rainbõu kaubamärki kandvat saasta, õlle oli ka mingi soome hobuse piss. Saade nagu iga teinegi saastsaade, mida meil siin reklaamide vahepele lastakse.
kommentaarium kui itimeeste suur ämber24. november 2018, 15:33
sulgudes näitab, et on 60 kommentaari, avad ja on kirjas, et 23, hakkad lugema, on veelgi vähem. braavo, õhtuleht, tegite üliviletsa kommentaariumi veel viletsamaks!
24. november 2018, 15:28
Aga kuhu sa jätad hotellide restoranid, Rossod ja Huviretkid? Ja isegi ABC-s on kooke ja pirukaid valikus rohkem, kui 4.
to 11.4724. november 2018, 15:27
mis sest siia lisasid, kuidas see seotud on?
pole siiski päris tõsi24. november 2018, 15:25
kui sellest lusikatäiest, mis restoranis taldrikule kunstiliselt kujundatuna laialimääritud on, veel poole pätsu panna, siis ei jääks taldrikule enam midagi.
pole siiski päris tõsi24. november 2018, 15:25
kui sellest lusikatäiest, mis restoranis taldrikule kunstiliselt kujundatuna laialimääritud on, veel poole pätsu panna, siis ei jääks taldrikule enam midagi.
Marek24. november 2018, 15:19
kõrgete hindade osas olen nõus, Ja maitseelamusi pole ma ammugi enam saanud. Viimased külastused NokNok ja Ribe, Nok Nok teenindus alla igasuguse arvestuse ja toit külm. Ribe toidust maitseelamusi ei saanud. Küll aga juhtus mind teenindama energiline ja asjatundlik neiu. Maris vist midagi sellist nimi. Kui kümmekond aastat tagasi sai iga palgapäeval traditsiooniliselt mingis restoranis õhtusöök teha, siis nüüd on need ajad läinud igavikku. Mis minu meelest lonkab: omanikud soovivad rikastuda ja hinnad kõrged (ps. ka soomlaste jaoks juba)
Andres24. november 2018, 15:16
Talveks ikka hein on tehtud?
kempsuteadlane ehk24. november 2018, 15:13
sellist polegi veel välja mõeldud, naer täiega peenutsevate job.ude üle
reede24. november 2018, 14:59
Restorane pole ei Soomes ega Eestis On asutused mis kasseerivad raha lõhnade nuusutamise eest Aga päris nõmedad on Helsingi pubid ja nn kohvikud Sulle jõllitab vastu mingi pigihabemega kutt kes ei viitsi isegi letti üle pühkida Tallinna kohvikud on ikka päris pärlid
õgard24. november 2018, 14:30
maitsetut toitu saab soomes kalli raha eest
taat24. november 2018, 14:12
Soome ja restoran ....? ABC ju ka restoran?
Vegan 24. november 2018, 14:12
Normaalne inimene sööb mis mets annab,nõges,võilill,juurvili,allikavesi.Milleks raha raisata toidule kui ilma eest saab süüa.
Kommentaariteadlane24. november 2018, 13:54
Kas härra "restoraniteadlane" Soome kõige peenemate restoranide hinnaskaalat ka teab? Lisaks võiks härra käia paaris nooblis Islandi restoranis Reykjavikis. Eesti restoranid on puha tasuta nende kõrval. Iseasi on kohalik palgatase, aga see on eraldi teema.
paraku24. november 2018, 13:54
ei jätnud ta köögikupja saates väga asjatundlikku muljet. ma ei kahtle, et ta on asjatundja, kuid saates oli väga nõrk. ausalt öeldes võiks ta tegeleda siiski soome toitlustajatele, minu jaoks on soomes söömine pigem piin, toidud on lihtsalt nii maitsetud ja jubedad. küllap nad tipprestoranides maitsavad on, kõik need taldrikule määritud püreed ja tilgutatud tilgad ja pealepuistatud tolmud ja igasugu muud vahukesed, kuid üldine pilt on masendav. ka teenindus, muide.
vähk24. november 2018, 13:52
Soomes on mõnele viisakalt kohale lisaks hulgi räkälöitä ja juottoloita mida nimetatakse restoranideks.Vaata ikka algul oma kapsaaeda
Freya24. november 2018, 13:39
24. november 2018, 13:38
ruokan suomelaisen terven siis tuleb soome okupatsioon!
24. november 2018, 13:36
Soomlane ei ole aarialane nagu ka Turkid ei ole! Nad kõik tulevad ühes sugulasest nn volga aladelt ja baikali aladelt! Soome ugri ei tule Indiast ega Pärsiast. Suur osa ka skandinaaviast ei tule sealt!
rein24. november 2018, 13:24
kõrgete hindade osas nõus. lonkav teenindus. kui virl enesetunne siis iga teenindus on lonkav. võin öelda, et Eestis on piisavalt normaalne teenindus, ka soomega võrreldes. Liiga palju peeneid kohti. sellega küll nõus kuid kui klientuuri on, las siis olla peeneid kohti.
Aleksis Kivi Seeitse Venda24. november 2018, 13:17
minu kommentaar on, lugege see teos otsast lõpuni ja elutarkus tuleb, ega ta tulemata jää
Mädanik24. november 2018, 13:16
Kas nagu oma viga pole et nii vähe saad.
Mis ootused panna sellisele inimesele siis?24. november 2018, 13:07
Paula24. november 2018, 13:01
Elades soomes tunnen kōige rohkem puudust kohviku ja restorani kultuurist .siin on pubi ehk õllekas ja ravintola ehk kiirsöögi koht kus saab friikartulit ja haburgerit. Ja siis veel võileibade ja tacode söögikohad, bufeed ja pizeeriad. Aga restorani küll mitte. Kohvikutes koosneb koogi valik max 4 koogist ja korvapuustist. Kõik. Võta või jäta.
ÕIGEKEELSUS SÕNARAAMAT24. november 2018, 12:57
ei ole mõtet sõnasõnaljt tõlkida teineteise ütlusi, jamuudki veel,,,,
Hmmm väikene palk ei saa24. november 2018, 12:57
Sugulane Soomlane kutsub meid sööma! 15€ eest supile!
Qwert24. november 2018, 12:49
Ammust aega on teada see suur erinevus nii Soome kui Eesti kultuuris, sealhulgas ka restorani- ja kohvikukultuuris. Vahe on selles, et Eestis seda kultuuri on, ja Soomes taas mitte. Nali? Mitte sugugi. Soomlaste jaoks on restoraniks (s.k. ravintola) ka Hesburgeri taolised hamburgeriputkad. Muust juba rääkimata. Mis aga hindadesse puutub, siis paljud soomlased tulevad Tallinna, et restoranis süüa, mida ei või Soomes endile lubada.
Mine kohe24. november 2018, 12:40
Tead mine tuia ise kah kodus sööjate foorumis, mida sa siin seletad?
Eesti söögikultuuri probleem24. november 2018, 12:38
Pool prae portsjonit varastatakse juba köögis ära.
koduperenaine24. november 2018, 12:37
hapukapsas ja sulavõi, see mu kõhust lahti lõi, veel parm oleks seapraad, aga kust sa seda saad
Ats24. november 2018, 12:35
Pealkirjas on kõik öeldud!
vai nii kohe24. november 2018, 12:31
eestlased söövad oma suppi kodus, mitte ei lonka restoranide ootesaalides
24. november 2018, 12:25
mis head teenendust sa ikka tahad kui palk on mingi 6-7 sada eurot brutos.
Aili Kivipõld24. november 2018, 12:12
See soome "tarkmees "jätku eesti restoranid ja teenendus küll rahule ja kõige pealt vaadaku ennast ja soome restoranides toimuvat läbu ja väga keskpärast teenindust,isegi Helsingis.Enda silmis palki ei näe,aga teistes otsib pindu.Väga tobe!!!!
T.24. november 2018, 12:11
Eesti ja Soome restorane ja toite ei anna võrreldagi. Soome on ülehinnatud ja toit hinnale ei vasta.
Est24. november 2018, 12:01
Kuldsed sõnad,aga eestlastel puudub kriitikameel
Ei kiitoks hyvän päivän!24. november 2018, 11:54
Aaa see on see soome kokkamees! Tead Ratanen teadjamees kokkamees ine vaarita oma somaalasi ja iraaklasi!
24. november 2018, 11:47
https://www.inforegister.ee/10068364-NOMME-KORTS-AS