Soome restoranide teenindus ei kannata üldse mingit kriitikat. Hinnad seal ka odavad pole. Milleks selline halin? See vana aastaid tagasi üritas siin ise restorani pidada, põrus, arvas vist, et saab ratsa rikkaks. Nüüd virisebki.
Täiesti nóus. Eestlaste ja soomlaste maitsed on äärmiselt erinevad. See mis sobib eestlasele ei sobi soomlasele --- meie maitse oleks nende arvates nagu liiga peen. Ka käitumiskultuuriga sama lugu. Soome naine tahab ise veoini valada ja piudeli avada vaatamata sellele, et lauas on mehi.Eestlase tihe väljas söömine ei jää selle taha, et mingi koht vóiks olla arusaamatult peen , raha taha vóib jääda küll. Seda jääb välja söömine kogu maailmas. Soomlsed istuvad rahulikult oma lähibaarides, mis on nii kohutavad kohad, et suur osa eestlastest sinna jalgagi ei tóstaks.
Kommentaariumi ''solkimine'' on selle sügise teema ja see ei ole toimunud juhuslikult. Ju siis uus kodanik juhatuses, nõukogus. Kas kardetakse rahva meelsust ? Pluside-miinuste kustutamine ja järjestuse segamine on kellgi tellimusena programmeeritud. Ja see kõik eriti võigas ÕL Kirjastus AS kodulehel oleva väärtuste definitsiooni ''ausameelsus'' valguses.
paraku
/
täna, 13:54Sa ei pannud tähele kui autor mainis, et Soome restorani kultuur on keskajas ja Eesti oma alles kiviajas. See tähendab, et autor ei arvagi, et Soomes kõik hästi on restoranide kultuuriga.
restorani siis peaks olema ikka selline kus hea muusika hubane ja soe tuba ning taskukohased hinnad.Juhal oigus peened ja kallid kohad ei ole keskmisele eestlasele.Ei meeldi ka sellises kohas kus ei osks istuda ega astuda.
Paarikümne aastaga on konkurents toitlustuses palju tihedamaks muutunud.
Ka paljud lõunapoolt Eestisse saabunud eelistavad tegevust just selles valdkonnas.
Maksuameti hinnangul on just ehitus ja toitlustus need valdkonnad, kus liigub ka ümbrikupalk.
Nojaa, aga ta ostis ju kõik prismast, selle rainbõu kaubamärki kandvat saasta, õlle oli ka mingi soome hobuse piss. Saade nagu iga teinegi saastsaade, mida meil siin reklaamide vahepele lastakse.
kommentaarium kui itimeeste suur ämber24. november 2018, 15:33
sulgudes näitab, et on 60 kommentaari, avad ja on kirjas, et 23, hakkad lugema, on veelgi vähem. braavo, õhtuleht, tegite üliviletsa kommentaariumi veel viletsamaks!
kui sellest lusikatäiest, mis restoranis taldrikule kunstiliselt kujundatuna laialimääritud on, veel poole pätsu panna, siis ei jääks taldrikule enam midagi.
kui sellest lusikatäiest, mis restoranis taldrikule kunstiliselt kujundatuna laialimääritud on, veel poole pätsu panna, siis ei jääks taldrikule enam midagi.
kõrgete hindade osas olen nõus, Ja maitseelamusi pole ma ammugi enam saanud. Viimased külastused NokNok ja Ribe, Nok Nok teenindus alla igasuguse arvestuse ja toit külm. Ribe toidust maitseelamusi ei saanud. Küll aga juhtus mind teenindama energiline ja asjatundlik neiu. Maris vist midagi sellist nimi.
Kui kümmekond aastat tagasi sai iga palgapäeval traditsiooniliselt mingis restoranis õhtusöök teha, siis nüüd on need ajad läinud igavikku.
Mis minu meelest lonkab: omanikud soovivad rikastuda ja hinnad kõrged (ps. ka soomlaste jaoks juba)
Restorane pole ei Soomes ega Eestis On asutused mis kasseerivad raha lõhnade nuusutamise eest Aga päris nõmedad on Helsingi pubid ja nn kohvikud Sulle jõllitab vastu mingi pigihabemega kutt kes ei viitsi isegi letti üle pühkida Tallinna kohvikud on ikka päris pärlid
Kas härra "restoraniteadlane" Soome kõige peenemate restoranide hinnaskaalat ka teab? Lisaks võiks härra käia paaris nooblis Islandi restoranis Reykjavikis. Eesti restoranid on puha tasuta nende kõrval.
Iseasi on kohalik palgatase, aga see on eraldi teema.
ei jätnud ta köögikupja saates väga asjatundlikku muljet. ma ei kahtle, et ta on asjatundja, kuid saates oli väga nõrk. ausalt öeldes võiks ta tegeleda siiski soome toitlustajatele, minu jaoks on soomes söömine pigem piin, toidud on lihtsalt nii maitsetud ja jubedad. küllap nad tipprestoranides maitsavad on, kõik need taldrikule määritud püreed ja tilgutatud tilgad ja pealepuistatud tolmud ja igasugu muud vahukesed, kuid üldine pilt on masendav. ka teenindus, muide.
Soomlane ei ole aarialane nagu ka Turkid ei ole! Nad kõik tulevad ühes sugulasest nn volga aladelt ja baikali aladelt! Soome ugri ei tule Indiast ega Pärsiast. Suur osa ka skandinaaviast ei tule sealt!
kõrgete hindade osas nõus. lonkav teenindus. kui virl enesetunne siis iga teenindus on lonkav. võin öelda, et Eestis on piisavalt normaalne teenindus, ka soomega võrreldes. Liiga palju peeneid kohti. sellega küll nõus kuid kui klientuuri on, las siis olla peeneid kohti.
Elades soomes tunnen kōige rohkem puudust kohviku ja restorani kultuurist .siin on pubi ehk õllekas ja ravintola ehk kiirsöögi koht kus saab friikartulit ja haburgerit. Ja siis veel võileibade ja tacode söögikohad, bufeed ja pizeeriad. Aga restorani küll mitte. Kohvikutes koosneb koogi valik max 4 koogist ja korvapuustist. Kõik. Võta või jäta.
Ammust aega on teada see suur erinevus nii Soome kui Eesti kultuuris, sealhulgas ka restorani- ja kohvikukultuuris. Vahe on selles, et Eestis seda kultuuri on, ja Soomes taas mitte. Nali? Mitte sugugi. Soomlaste jaoks on restoraniks (s.k. ravintola) ka Hesburgeri taolised hamburgeriputkad. Muust juba rääkimata. Mis aga hindadesse puutub, siis paljud soomlased tulevad Tallinna, et restoranis süüa, mida ei või Soomes endile lubada.
See soome "tarkmees "jätku eesti restoranid ja teenendus küll rahule ja kõige pealt vaadaku ennast ja soome restoranides toimuvat läbu ja väga keskpärast teenindust,isegi Helsingis.Enda silmis palki ei näe,aga teistes otsib pindu.Väga tobe!!!!
KOMMENTAARID (74)