Laulja Mikk Saar poeg Teodoriga.Foto: Daisy Lappard
Tele
23. november 2018, 20:45

Mikk Saar: abielu ei muutnud mu elus midagi, küll aga muutis poja tulek

Tänases “Ringvaates” käis külas Mikk Saar, kes hiljuti uue bändi kokku pani ja ka uue plaadi välja andis. Lisaks uutele tuutele muusikas rääkis tavapäraselt meediast eemale hoidev Saar oma pereelust ja sellest, kuidas ta isarolliga on ära harjunud. “Muusikafännidele on see võib olla kurb, aga pean tunnistama, et mu poeg on mulle olulisem kui muusika,” sõnas ta.

Mikk tunnistas, et muusikuna on vahel raske aega pere ja töö vahet jaotada, aga õnneks on tal naisega väga vedanud, kes teda toetab.“Eks meie vaba aeg bändide näol tuleb teise inimese arvelt, kui mina teen midagi, peab Tanja olema kodus, kui tema teeb, pean mina olema kodus. Kui just ei ole vanaema abis, kes käib aitamas lapsega,” rääkis ta.

Novembris-detsembris on teatavasti muusikute jaoks kõige kiirem aeg ning leiba teenitakse jõulukontserditega. Miku sõnul peab tema ja Tanja poeg Teodor sellega juba varakult harjuma, et sel perioodil näeb ta rohkem vanaema kui ema ja isa. “Ma ise loodan, et me kompenseerime talle selle aja kevadel, kui ma saan ainult temaga koos olla,” sõnas ta.

Tanja ja Miku poeg on nüüdseks juba üheksa kuune. Mikk usub, et ta on hea isa, kuna kogu vaba aja, mis tal on, üritab ta veeta oma lapsega koos. “Mul on see privileeg olemas, erinevalt teistest isadest, kes käivad 9-17 tööl, veeta oma lapsega ka päevad, jah, mõned õhtud on vähem, aga päeval saan ikkagi temaga olla,” nentis ta. “Poeg juba üritab laudade peale end püsti ajada, eks me käime jalutamas palju, ma saan jalutada, tema magab kärus. Ta juba vaikselt häälitseb, laulab ja tantsib,” rääkis muusik poja arengust.

Vastuseks küsimusele, kas ta on siis rohkem ema või isa nägu, vastas Saar, et näost on vist ikka rohkem Tanja moodi. “Kui võrdlesime tema ja Tanja kahe kuu vanuselt tehtud pilti, siis on pigem ema nägu. Iseloomult loodan, et on ka rohkem ema moodi. Minul oli väga raske puberteet. Jooksin kodust ära ja ei käinud eriti tundides, tegelesin kõige muuga, mis tundus põnev sel hetkel. See muidugi vanematele palju rõõmu ei paku. Tanja oli oluliselt toredam selles eas,” naeris ta.

Miku sõnul kipub pigem tema see hea lapsevanem olema ja Tanja see distsiplineeriv. “Meil on kiskunud sinnapoole jah, et ma tahan hea olla. Eks tuleb mingi hetk hakata reegleid panema paika, sest ta hakkab juba iseloomu näitama ja karjuma, kui ei anna talle midagi,” tõdes ta. “Rahulikult tuleb teha, ilma suurema lärmita, ei ole vaja emotsioneerida. Mina üritan säilitada kodus rahul, isegi, kui tema pole olukorraga rahul.”

Tanja ja Mikk on koos olnud juba pea kümme aastat, ametlikult abielluti aga kaks aastat tagasi. Tanjaga abielus on Miku sõnul olla väga hea, kuigi abielu tema jaoks niivõrd suure tähendusega ei olnudki. “Ääretult vahva pulmapidu oli, aga see abielu ei muutnud väga palju mu elus midagi, küll aga muutis poja tulek. Oma elu ringi seadmine on põhiline priorteet ja harjumine, et sul on keegi, kes vajab sind. Enne olime isiksused, kes nautisid oma vaba aega päris palju, me oleme küll paar, aga anname teineteisele päris palju vaba aega. Nüüd on see kahanenud, sellega pidi harjuma.” 

38-aastane Mikk tõdeb, et praeguseks on ta oma elus jõudnud rahulikumasse perioodi ja tema jaoks on tähtsad asjad paika loksunud. Ta teab, mida ta oma elus teha tahab. “Perekond on tekkinud, reaalne perekond, kus on kahe inimese asemel kolm, see on väga tore ja ma naudin väga. On tekkinud mingisugused muusikalised asjad, millega tahan tegeleda, tean, millega ei taha. Isegi kui makstakse hästi siis ma ei ole nõus sellega tegelema, kui mulle ei meeldi. Mingi rahu on ka tekkinud, maailmavalutamise tuju on kõikidel muusikutel kogu aeg, aga selline suur maailmavalu on ära kadunud."