Raivo E. Tamm "Õnne 13" võtetel, tuttava Allan Petersonina.Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
23. november 2018, 18:05

Isamaaliidus riigikokku kandideeriv Raivo E. Tamm ERR-i sarjadest kõrvale ei jäeta (10)

Näitleja Raivo E. Tamm on otsustanud Isamaaliidu nimekirjas Riigikokku kandideerida. Teatavasti lööb mees kaasa mitmetes rahvusringhäälingu seriaalides. Sestap tõusis päevakorda küsimus, kas see on ikka eetiline, et Tamm pidevalt ETV sarjades kaasa lööb ja sellega endale ehk valimiste eel poolehoidu hangib?

ERRi ajakirjanduseetika nõunik Tarmu Tammerk Raivo E. Tamme näitlemises ETV ekraanil probleemi ei näe. "Küllap valimised ka Morna elanikke puudutavad. See ongi ju meie elu lugudena tuntud sarja võlu, et ta peegeldab meie igapäevast elu. Aga "Õnne 13" on ikkagi kunstiline sari, mitte ajakirjandus," nendib ta.

Seega saab Raivo E. Tamme ETV pealt näha nii seriaalis "Õnne 13" kui ka jaanuaris uue hooajaga eetrisse naasvas "ENSV"-s.

Tammerki sõnul kavatseb ERR keskenduda pigem sellele, kuidas enne valimisi parimal viisil debatte läbi viia. "Filmides ja sarjades esinevaid näitlejaid pole põhjust üleliigselt seostada nende poliitiliste eelistusega. Küll aga tegeleb ERR põhjalikult sellega, kuidas võimalikult tasakaalustatult ja erapooletult viia läbi valimiseelsed debatid," ütleb ta.