Maiu LünekundFoto: Kuvatõmmis/polar.fjallraven.com
Inimesed
23. november 2018, 15:03

Sinu hääl loeb! Aitame väiksest kalurikülast pärit eestlanna polaarmatkale (9)

Maiu Lünekund otsustas kolm aastat tagasi jätta oma päevatöö, et keskenduda sellele, mis toob hingerahu. Nüüd on 30aastane naine valmis minema karmile polaarmatkale ning vajab selleks kõikide eestlaste abi.

"Arktilistel lumeväljadel tuleb läbida 300 km nelja päevaga, liikumisvahendiks on rakendid üle 100 koolitatud kelgukoeraga. Igal matkajal on oma rakend ning kaaslasteks 20 matkasõltlast kõikjalt maailmast, kes läbinud tiheda hääletussõela pea saja soovija hulgast," kirjeldab Maiu Fjällräveni polaarmatka, kus ta osaleda soovib.

"Kolme aasta eest tegin oma elus täieliku kannapöörde, leidmaks seda päris oma asja. Innustuseks kõigile neile, kelle hädavajalikud kannapöörded lükkuvad juba aastaid homsesse – selle kolme aastaga ongi mul päris oma asi leitud: seljataga on üle 1000 kilomeetri matkateid – nii Eestimaal kui kaugemalgi, mul on oma Eesti-teemaline Youtube’i kanal, näitamaks kogu ilmale imelist Eestimaad ja jagamaks teistele matkasellidele ka ise katsetatud kogemusi," räägib Lünekund. "Tookord otsustasin sedagi, et tahan osata joonistada. Võtsin kätte ja hakkasin harjutama. Kolm aastat hiljem saavad paljud mu rännumuljed jäädvustatud just pintsli ja vesivärvidega. Tean nüüd, et ütlus "Unistused on julgete plaanid" vastab tõele!" lisab ta.

Nüüd soovib naine osaleda aga Fjällräven Polar võistlusel. "Tahan minna vaatama, kas lõputud lumeväljad on sama lummavad kui Eestimaine loodus, kas polaarretk on sama suuri väljakutseid ning elamusi pakkuv kui mu kodumaised matkad – just viimaste tutvustamine kogu maailmale on saanud mu südameasjaks. Muidugi soovin ka teada saada, kas kelgukoerad on sama truud kaaslased kui minu Luna – neljajalgne matkakaaslane, kes samuti tänu mu elu uuele leheküljele varjupaigast minu juurde jõudis."

Maiule saab oma hääle anda SIIN.