Smilersi trammi kujundusFoto: Promomaterjal
Inimesed
23. november 2018, 10:56

Tallinnas saab peagi sõita ka Smilersi-nimelise trammiga (7)

Tallinna Linnatranspordi AS jätkab trammidele tuntud Eesti muusikute nimede andmist. 30. novembril kell 12.00 saadetakse Kadrioru luigetiigi lähistel asuvalt rööbasteelt liinile ansambel Smilers auks nimetatud tramm.

„Trammidele muusikute nime andmise eesmärk on tuua trammid linnaelanikele lähemale,“ selgitab Tallinna Linnatranspordi juhatuse esimees Deniss Boroditš. Tema sõnul peetakse silmas, et oleks esindatud erinevate žanrite muusika, mis kõnetab erinevat publikut. „Kolmas muusikatramm on lugupidamisavaldus ansamblile, kes on suutnud juba 25 aastat omanäolise ja köitva loominguga jõuda nii nooremate kui ka vanemate poolehoidjate südamesse.“

Tallinna Linnatranspordi AS otsustas muusikute nimed anda 12 KT-6 trammile, mille kaasajastamisse investeeriti 2016.-2018. aastal 10,8 miljonit eurot.

Tallinna Linnatranspordi AS-ile on nimeliste trammide liinile saatmine muutunud heaks traditsiooniks. Lisaks Neeme Järvi ja Anne Veski nime kandvatele muusikatrammidele sõidab Tallinnas kuus retrotrammi, mis on nimetatud Eestile oluliste riigimeeste ja sõjaväelaste järgi ning 20 kaasaegset CAF trammi on saanud populaarsed naisenimed.

Smilersi-nimelise trammi liinile saatmisel on kohal Hendrik Sal-Saller ja teised ansambli liikmed. Oodatud on kõik ansambli austajad.

Tallinna Linnatranspordi AS ootab jätkuvalt ettepanekuid järgmiste muusikatrammide nimetamiseks aadressil [email protected].