Ester Kuntu kandideeris Karini rolli eest Peeter Raudsepa lavastatud Ingmar Bergmani näidendis „Saraband“ tänavu Eesti teatri aastaauhinnale parima naiskõrvalosatäitja kategoorias.Foto: Mats Õun / Draamateater
Inimesed
22. november 2018, 15:31

Näitleja Ester Kuntu sattus peapõrutusega haigevoodisse, Draamateater asendab tänase etenduse

„Juhtus lihtsalt üks õnnetus, kukkusin, mille tagajärjel sain peapõrutuse ning pean mõnda aega olema voodirežiimil. Pean sellest taastuma,“ ütles Õhtulehele vabakutseline näitleja Ester Kuntu (28), kes külalisena teeb kaasa Eesti Draamateatri mängukavas olevas kahes lavastuses, „Saraband“ ja „Kriidiaed“, mille mängukava on nüüd muudetud. 

20. novembril etenduma pidanud „Saraband“ jõuab taas publikuni 5. detsembril ning „Kriidiaia“ tänaõhtune etendus asendatakse etendusega „Eesti matus“. 

Estri sõnul jäi ta voodisse pärast arstiga konsulteerimist ja ei oska veel öelda, millal taas lavale jõuab. „Tervis on ju oluline ja tuleb vaadata, kuidas olukord on.“ Mis täpsemalt juhtus, seda Ester siiski kommenteerida ei soovinud.  

2016. aastal Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikooli 27. lennu lõpetanud Kuntu on saanud juba mitme tunnustuse osaliseks. Eelmisel reedel Pimedate Ööde filmifestivali avatseremoonial sai ta filminäitleja Bruno O'Ya nimelise stipendiumi. Karini rolli eest Peeter Raudsepa lavastatud Ingmar Bergmani näidendis „Saraband“ kandideeris ta tänavu Eesti teatri aastaauhinnale parima naiskõrvalosatäitja kategoorias. 

2019. aasta veebruaris esilinastuvas Tanel Toomi suurfilmis „Tõde ja õigus“ kehastab Kuntu Vargamäe Mari.

Noor vabakutseline näitlejatar on mänginud veel NUKU teatris, VAT teatris, Vanemuise teatris ja mujal.