RenataFoto: Meeli Küttim/TV3
Tele
22. november 2018, 20:28

„Eesti selgeltnägijate tuleproovi“ finalistidega liitus must hobune, Wicca nõid Renata! (9)

„Eesti selgeltnägijate tuleproovi“ finaalis üllatas seniseid finaliste Wicca nõid Renata, kes pääses musta hobusena neljandaks finalistiks. Renata ütleb, et tema jaoks oli musta hobuse voor väga pingeline, kuid ta üritas enne seda oma mõtted puhtana hoida.

„Tõusin üles, jalutasin koeraga ja tulin siia. Ma ei mõelnud midagi,” sõnab ta. Musta hobuse voorus pidid kõik žüriiliikmed – psühholoogiaprofessor Voldemar Kolga, näitleja Merle Jääger, eelmise aasta võitja Alisa – kaasa võtma ühe endale kuuluva väelise eseme. Valiti välja Urmas Eero Liivile kuuluv ese ning peideti see ühte kasti. Seejärel paluti publikust kahel inimestel tulla ja kastid segamini ajada. Iga selgeltnägija pidi valima ühe kasti. Aega anti selleks kümme minutit. Ainsad, kes õige karbi leidsid, olid Renata ja Sixten.

Kui saatejuht Eve Kallaste järjest laual olnud karpe avama hakkas, tundis Renata et on närvis. „Ma olin ikka väga närvis, aga ma tundsin, et ei eksi,” tunnistab naine. Küll aga ei arvanud Renata ega Sixten ära, mis on karpi pandud prillitoosi sees olev eriline ese. Renata pakkus, et prillikarbis on prillid ja midagi pehmet, näiteks prillilapp. Kuigi pehmega pani Renata täppi, ei tea ta täpselt, kust tuli prillide mõte. „Ma arvan, et see oli rohkem loogika.“

Lõpuks selgitati finalistiks pääsev must hobune kulli ja kirja viskamisega. Renata sõnab, et uskus endasse kogu aeg ja on kindel, et just tema võidab saate.

Renata kirg on astroloogia ja taro kaardid. Tema huvi maagia ja nõiakunsti vastu sai alguse Wicca raamatust, mille kinkis talle sõber. Renata on ennast nii palju arendanud, et julgeb abi pakkuda ka teistele.  Tema erialaks on armu- ja tööprobleemid, millele vastuseid ja valikuid annavad Taro kaardid ning Renata intuitsioon ja tunnetus. Naise hobiks on ka maalimine. Kunstnikuhing maalib iga päev. Renata kasutab lõuendeid, kuid lõuendina sobivad talle ka vana mööbel, seinad, laed ja uksed ning isegi autod. Renata inspiratsioon tuleb muuhulgas ka teispoolsusest, tema vanaisalt, kes oli samuti kunstnik ning kelle maine teekond jäi kahjuks lühikeseks.

„Eesti selgeltnägijate tuleproovi“ järjekordne võitja selgub telefonihääletuse teel.

Võistlejate poolt saab hääletada numbritel:

Žanna - 900 7301
Evald - 900 7302
Heli Ayera - 900 7303
Renata - 900 7304

Nõiasaate finalistid (vasakult) Renata, Heli Ayera, Žanna ja Evald Kotkasulg. Foto: Teet Malsroos