"Su nägu kõlab tuttavalt" seitsmenda hooaja kaheksanda saate võitis Ott Lepland Sarah Brightmanina.Video: Martin Ahven
Tele
25. november 2018, 22:25

ÕL VIDEO | On see unes või ilmsi? Ott Lepland vapustas kohtunikke ja publikut ehtsa Sarah Brightmani ooperihäälega! (15)

Viimase näosaate võitis Ott Lepland, kes jahmatas inglise tuntuimat sopranit Sarah Brightmani jäljendades nii kohtunikke kui ka publikut. „Eks alguses, kui loosiratas mulle Brightmani määras, oli küll natukene selline tunne, et mis nüüd saama hakkab,“ tunnistab Lepland. „Tänu Maikeni abile, tänu sellele tehnikale, mida ta õpetab, sai kuidagi asja paika, selle šniti ja noodid õigeks,“ räägib laulja.

Lepland esitas muundumissaates Brightmani tuntuimat lugu „Time to Say Goodbye“, mida naine laulab originaalis koos tenor Andrea Bocelliga. See ooperi tippteos nõuab ka professionaalsetelt lauljatelt uskumatult head häälevaldamist ning ka loomulikult kõrget häält. Sellest olenemata suutis Lepland sopranitegi jaoks keerulisi noote tabada.

„Ise olen rahul, aga muidugi saab alati paremini,“ hindab ta oma etteastet. Tema sooritus vaimustas nii kohtunikkekui ka saatepublikut, kes plaksutades püsti tõusis – see on näosaate stuudios ebatavaline juhus.

Otti võib pidada selle hooaja kõige tugevamaks võistlejaks, kuna iga numbriga on ta televaatajaid üllatanud. Osava parodeerijana jäi laulja silma näiteks verivärsket superstaari Uudo Seppa jäljendades, oivalise tantsuoskusega võlus ta popikuningas Michael Jacksoniks muundudes. Lisaks jäljendas ta üks ühele Tanel Padari häält ning – nagu eile näha oli – Sarah Brightmanit.

Kui uurida, kuidas ta suudab iga muundumisega nii täppi panna, kostab Lepland tagasihoidlikult: „Ma ei oska öelda, loosiratas loosib numbrid, eks ma olen lihtsalt jälginud oma südame häält ja teinud neid laule, mille puhul ma olen arvanud, et need võiksid siin saates toimida. Võib-olla selles asi ongi.“

Kaheksanda saate võit kindlustas Leplandile koha ka suures finaalis. Kellena ta finaalsaates üllatab, ei oska ta veel öelda. „Vot ei tea! Kaks nädalat on aega. Võtan nüüd natuke puhkust, katsun kolm päeva täitsa niisama olla. Eks selle nädala jooksul tuleb ära otsustada, mida teha. Muidu läheb kiireks,“ nendib laulja.

Ka variante tema peas seoses superfinaaliga ei tiirle. „See saade on nii ettearvamatu, võib olla nii palju punkte kui tahes, aga ikka võib midagi ebaõnnestuda või keegi võib ette rebida. Ma ei ole otseselt selle peale mõelnud, aga nüüd on hea võimalus!“ naerab ta.

Lepland oli selle hooaja edukaim osaleja, Ta on võitnud kolm saadet: teise saate Panjabi MC paroodiaga, kuuenda saate Ivo Linnat jäljenddes ning kaheksanda saate Sarah Brightmanina.

Saara Kadak võitis hooaja jooksul kaks saadet: viienda saate Silvi Vraidina ja seitsmenda saate Kate Bushina. Nele-Liis Vaiksoo võitis neljanda saate, kui muundus Jenny Lindiks, ning Lauri Liiv võitis kolmanda saate Märt Sultsi paroodiaga. Esimese saate pani kinni Sepo Seeman Güntherina.