Näosaate seitsmenda hooaja finalistidVideo: Martin Ahven
Tele
25. november 2018, 22:26

ÕL VIDEO | Näosaate seitsmenda hooaja finalistid on Lauri Liiv, Ott Lepland, Saara Kadak ja Nele-Liis Vaiksoo! (21)

Telesõu „Su nägu kõlab tuttavalt“ viimane stuudiosaade selgitas välja neli finalisti, kellest üks juba kahe nädala pärast Saku suurhalli laval võitjaks kroonitakse. Viimases tihedas saatelahingus suutsid konkurente edastada Lauri Liiv, Ott Lepland, Saara Kadak ja Nele-Liis Vaiksoo.

Viimase saate järel tundsid finalistid end nagu tipp-sportlased, kel seljataga pikk võistlushooaeg: väsinult, aga õnnelikuna. „Eelkõige on praegu pingelangus! Erinevad emotsioonid kõik kokku,“ sõnab Vaiksoo. „On rõõm ja pingelangus. Nüüd lõpuks on pool aastat rasket tööd saanud ühele poole, jäänud on veel üks väikene samm. Tuju on hea!“ lisab Lepland. „Nii, nagu Hilje Murel täna minu babuškate numbri lõpus ütles: „Domoi hatšu!“ („Koju tahaks!“),“ naljatleb Liiv.

Küsimuse peale, mida varasemalt ühe hooaja näosaadet kaasa teinud finalistid seekordsest hooajast õppisid või milliseid eredaid mälestusi nad sellest kaasa võtavad, jookseb kõigil mõte kokku. „Väga raske küsimus,“ nendib Lepland. „Mis see küsimus oli, mul läks juba vahepeal meelest ära,“ naerab Liiv. Eks see ole ka arusaadav, sest kaheksanda saate salvestus lõppes tunnike enne südaööd.

„Ma ei tea, kas see on midagi uut, aga kõigilt kaheksalt, kes siin olid, on minu arust kogu aeg midagi õppida. Mina ei väsi imetlemast ja hämmastumast, et veel seitsmendal hooajal suutsid ikkagi teha ägedad numbrid. Minu meelest sellest ongi õppida,“ vastab Liiv.

Mida on televaatajatel oodata suurest uhkes finaalsõust, ei oska osalised veel öelda. „Kaks nädalat on veel aega, on nüüd aeg minna WAF-i ja hakata proovima, mis tuleb, mis mitte,“ ütleb Lepland. „Täna-homme puhkame ja siis homme-ülehomme alustame uue hooga,“ lausub Vaiksoo. „Paneme YouTube’i põhja ja siis näis!“ lisab Liiv.

Finalistidest on hooaja edukaim Ott Lepland, kes võitis kolm saadet: teise saate Panjabi MC paroodiaga, kuuenda saate Ivo Linnat jäljendades ning kaheksanda saate Sarah Brightmanina.

Saara Kadak võitis hooaja jooksul kaks saadet: viienda saate Silvi Vraitina ja seitsmenda saate Kate Bushina. Nele-Liis Vaiksoo võitis neljanda saate, kui muundus Jenny Lindiks ning Lauri Liiv võitis kolmanda saate Märt Sultsi paroodiaga. Esimese saate pani kinni Sepo Seeman Güntherina.