Foto: Kalev Lilleorg
Tele
22. november 2018, 13:48

NÕIATIITLI LAHING: selgeltnägijasaate finaali paiskab segi must hobune! Kes võidab? (1)

Käes on suur finaal! Kes võidab „Eesti selgeltnägijate tuleproovi 2018“ saate ja viib koju võidukarika – šamaan Heli Ayera, hingemaalija Evald või Ukraina selgeltnägija Žanna? Ootamatult saab ka must hobune võimaluse finalistidega liituda. Kõik, kelle teekond saates on katkenud, saavad võimaluse tulla tagasi ja võita tuleproovi saate. Žüriisse kuuluvad psühholoogiaprofessor Voldemar Kolga, näitleja Merle Jääger ning eelmise aasta "Eesti selgeltnägijate tuleproovi" saate võitja Alisa. Lõpliku otsuse teeb aga televaataja, sest võitja selgub telefonihääletusel.  

Šamaan Heli Ayera on tervendaja-bioenergeetik-šamaan ja aitab inimestel mõista nende probleemide algpõhjuseid suunates energiaid, korrastades auravälja ja puhastades negatiivsetest energiatest ning minevikumustritest. Heli juhib šamaanirännakud ja teeb kristallpealuudega meditatsioone. Läbi tema tulevad kanaldused, mis aitavad mõista elu keerdkäike. Oma emapoolse vanaemaga peetud pikad jutuajamised sünnist ja surmast, nõidadest ja teadjatest-tarkadest on Helil siiani meeles. Alles aastaid hiljem taipas ta nende õpetuste tõelist jõudu. Paljudel enesearengu kursustel käinud šamaani enda elupusle hakkas siis tükkhaaval kokku minema – kohati valusalt, kohati ladusalt. Tänaseks väekaks šamaaniks saanud Heli oli lõpuks valmis end proovile panema ka kaamerate ees.

Šamaan ja hingemaalija Evald, hingenimega Kotkasulg, on omaenda hingemaailma juba ammu leidnud. Reiki tehnikatega alustanud ja Indiaani laagrites rituaalidega jätkanud Evaldile on maailm järk-järgult avanenud. Kotkasulg viib läbi rännakuid maailma eri paikades, kus korjab teadmisi ja jagab neid hiljem inimesetele.  Evald teab, et šamaaniks õppimine on pikajaline protsess ning hindab seetõttu pärismaallaste pärandatud teadmisi kõrgelt. Ta on ka hingemaalija,  maalides pärast rännakut inimesele tema hingepildi. Olgu inimene tuhandeid aastaid tagasi mõni loom või lind olnud, vahuste merelainete peal kõndija, inglitega taevasel tasandil suhtleja või hoiab sügaval südames mõnda lapsepõlve sooja mälestust – kõik maalib Evald kotkasulele, mis aitab inimesel oma ellu selgust ja väge tuua.

Selgeltnägija Žanna on tervendaja, kes pärit Ukraina sõjapiirkonnast, Korlovka linnast – ta nägi sõda ette ja kolis Kiievisse. Ta on kogenud selgeltnägija, kes leiab kadunud autosid ja inimesi ning loeb mõtteid, kuid siiski pühendab ta enamuse oma ajast inimeste tervendamisele nii füüsilisel kui emotsionaalsel tasandil. Ta näeb läbi inimesi ja oskab hinnata olukordi, teiste eest varjus olev info ilmub talle nägemustena. Naine on pärinud oma võimed vanaemalt, kes oli samuti selgeltnägija. Juba viieaastasena avaldusid ta võimed sündmusi ette näha ja inimeste probleeme tajuda. Esoteerikavaldkonnas on naine tegutsenud terve oma elu.

Tänases finaalsaates saab aga finalistidega liituda ka must hobune. Musta hobuse vooru ülesandeks on 12 musta kasti seast leida üks, kuhu on peidetud väega ese. Lõppülesandeks on aga tunnetada silmad kinni, kes on nende ees. Selgeltnägijad ei tea aga, et need inimesed on neile juba tuttavad. Võitja otsustab telefonihääletus.

„Eesti selgeltnägijate tuleproovi“ FINAALSAADE täna kell 20.00 TV3s!