Tele

VAATA! Näitleja Gert Raudsep loeb "Ringvaate" otse-eetris ette paksu pahandust tekitanud ränderaamistiku (17)

LISA KOMMENTAAR

jeh23. november 2018, 06:10
rahvahääletusele? Riigikogulaste hääletusele? Mitu inimest on rahva hulgas, kes seda teksti loevad nagu juristid ja saavad igast lausest aru? RAHVALE võib andeks anda, kui loetakse nagu ilukirjandust, otsides emotsioone ja õiglust maa peal. Aga hoopis suurem probleem on hääletamisel riigikogulased.Kas nad saavad aru, kas nad on teksti kõigis punktides läbi töötanud? Nad ei tee seda ja sellel pole ka mõtet - hääletada tuleb nii, nagu erakonna poliitika käsib ja proovi näidata omaenda arusaamist!!!
Tavaline Eesti kodanik maalt ja hobusega22. november 2018, 16:37
Pole lugenud, ei kuulanud, sest nii pagulased kui migrandid ja nende inimõigused on lepingu objekt. Trump ütleb otse - tegemist on kurjategijatega! Puhas riigi reetmine! Tuleb teha rahvahääletus. Meie välisministeeriumil, Mikseriga eesotsas olevat vaja osta Aafrika riikide hääli Julgeolekunõukogusse pääsemiseks?
Est22. november 2018, 09:33
https://vikerraadio.err.ee/uudispluss/901611
Paks pahandus22. november 2018, 07:09
See leping on teadlikult valesti tõlgitud eesti keelde. Inglise keelses variandis on igas peatükis korduvalt ainult kohustused. Vale tõlge algab juba pealkirjast compact tähendab siiski lepingut, mitte mingit raamistikku. Lepingu sisu on tagada ebaseaduslikeile migrantidele suuremad õigused kui põliselanikel on. Kõige selle eesmärk on laostada rahvusriigid ja hävitada rahvuste ühtekuuluvustunne, et seda pruunikat ja erimeelset-erikeelset, harimatut rahvamassi saaks lihtsamalt valitseda. Eesti ei tohi sellist lepingut alla kirjutada!
Arvamus22. november 2018, 01:21
Kui te lugesite täisteksti, siis kogu seda teksti läbis sunduse rida-kohustuvad tagama, looma seadusandluse jne jne . See toetus küll osaliselt kaastunde tekitamisele lastele ja naistele viidates, aga sundus jääb sunduseks. Rääkida siin kohustuste puudumisest on valelik. Millest räägivad liitumise pooldajad ja ka kõrgeltaustatud õiguskantsler? Kas seda dokumenti läbi luges tehti seda ka sooviga sellest õigeid järeldusi teha või tehti seda eesmärgiga esitada parketikõlblik arvamus? Ei ole meie õigusmõistjad sugugi targemad kui seda on suurriikide juristid kes selle kõrvale lükkasid.
Internetis on ka lühendatud kokkuvõte (aga hoolitsege ikka oma kodanike eest)21. november 2018, 23:30
-Sellega soovitakse luua soodustavad tingimused, mis võimaldavad kõikidel migrantidel rikastada meie ühiskonda oma inimlike, majanduslike ja sotsiaalsete võimete kaudu ning seega hõlbustada nende panust kestlikku arengusse kohalikul, riigi, piirkonna ja üleilmsel tasandil. -Käesolevas globaalses ränderaamistikus tunnustatakse, et turvaline, korrapärane ja seaduslik ränne on kõigi jaoks toimiv, kui see toimub teadval, kavandatud ja konsensuslikul viisil -Me peame aitama migrantidel saada oma ühiskonna täieõiguslikeks liikmeteks, rõhutama nende positiivset panust ning edendama kaasamist ja sotsi
See leping peab minema rahvale otsustada 21. november 2018, 22:15
Olen lugenud ja mina ütlen EI MINGIT ALLKIRJA!!
Rõve dokument21. november 2018, 22:14
Lugesin selle rändelepingu läbi- rõve dokument. Päris haige ikka.
Ega21. november 2018, 22:12
See jälle mõni no teatri etendus ole...
Jaan21. november 2018, 22:02
Lugesin seda tõlget ja tekkis palju küsimusi. Väga segane lugu.
kunagi loeti samuti andunult punaulmet21. november 2018, 21:31
väike maa ning uudismaa.
Cw21. november 2018, 20:09
Tõlkigu siis ka pealkiri korrektselt . "Leping " Ning mitte " pühendumused " vaid "kohustused " . Nii nagu on näiteks prantsus keeles .
me näeme selle triki läbi!21. november 2018, 19:51
See on trikk! See on nagu arvutiprogrammide litsentsid ja veebilehel cookidega nõustumine, et kui otsustad programmi või veebilehte edasi kasutada, siis nõustud nende esitatud tingimustega. Kui teil telekas mängib, keerake hääl maha, veel parem vahetage kanalit siis te ei kuule seda mis ette loetakse! Muidu on nii, et pärast öeldakse, et kõik kes kuulasid (ja Ringvaate saade on suure vaadatavusega) ongi olnud automaatselt nõus etteloetud asja sisuga ja siis pärast telekomifirmad esitavad statistika palju digiboksidega samal ajal seda saadet vaadati ja siis ütlevadki et rahvas oli nõus.
huvitav21. november 2018, 19:43
kas loeb seda lapsikult vigast tõlget või on tehtud uus tõlge? või loeb hoopis inglise keeles?
Directing Question21. november 2018, 19:23
Kas see Raudsepp mitte NO99 trupi hingekirjas olnud?
Seda et21. november 2018, 19:23
Jätkuvalt on arvamus et televaataja, näitleja või sportlane on suuteline õigusakti selgitama. Riigikohtus võidetakse ka seetõttu et alama astme kohus on seadust valesti tõlgendanud (kohaldanud). See tähendab endiselt et oluline on iga lause ülesehitus ehk seaduse mõte. Puhtalt grammatiliselt ehk ka üldrahvalikult ei saa õigusakti käsitleda. (See ei puutu küll asjasse aga tuli meelde kuidas üks ajaloost tuttav riigijuht sama lehekülje kaks korda järjest ette luges.)
Lugemisoskus21. november 2018, 19:09
30 lehekülge loeb ette või? Mul on au olla siis üks nendest kolmest inimestest, kes M. Reikopi väitel seda dokumenti lugenud on. Kui lugemiseks läheb, siis palun pöörake tähelepanu dokumendi preambuli punktile 4. sest sealt segub, et dokumendis olevad kohustused käivad migrantide, mitte pagulaste kohta. Samuti lugege palun tähelepanelikult dokumendi punkte 48-54 (Jätkutegevused ja seire). Nüüd võiks keegi mulle selgitada, miks on "mittesiduvas" dokumendis reguleeritud jätkutegevus ja seire ehk kontroll ettenähtud tegevuste üle? Ju siis ei ole ikka päris mittesiduv.