Prints William konverentsil. Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
21. november 2018, 15:37

Prints tunnistab, et tema vaimsed häired süvenesid koos pere suurenemisega

Prints William väljendas hiljutisel konverentsil heameelt, et Briti sõjaväes pannakse väljaõppel rõhku juba ka vaimsele tervisele. Tema ise kannatas kiirabihelikopteril töötades suure stressi all.

36aastane prints osales teisipäeval Londonis konverentsil "This Can Happen" koos oma sõbra Neil Laybourniga, kellega ta on toonitanud meeste vaimse tervise probleeme.

William rääkis konverentsil, et isaks saanuna - printsil on koos abikaasa Catherine'ga kolm last vanuses poolest aastast viie aastani -, hakkasid teda järjest rohkem rõhuma lastega juhtunud õnnetused, mille tunnistajaks ta oli. 

"Mind viis üle piiri töö ja mu isikliku elu seos. Ja ma hakkasin tundma asju, mida ma kunagi varem tundnud polnud. Ja ma jäi ühe konkreetse pere pärast väga kurvaks ja rusutuks," rääkis prints. Enda sõnul hakkas ta oma valu endas hoidma. "Sa ei taha seda oma lähedastega jagada, sest sa ei taha nii valusaid asju koju kaasa võtta. Nii et ainus koht, kus sa sellest rääkida saad, on töö, ja kui sul pole tööl õigeid vahendeid ega õiget keskkonda, on arusaadav, miks probleemid võivad kuhjuda ja väga hulluks minna."

Prints väljendas rahulolu, et Briti sõjavägi paneb väljaõppel juba rõhku ka vaimsele tervisele, et sõjaväelased suudaksid tööga kaasnevat survet ja stressi taluda. "Peame hoolitsema oma vaimse tervise eest samavõrd nagu füüsilise tervise eest."