Heli AyeraFoto: Teet Malsroos
Tele
22. november 2018, 09:00

Nõid-šamaan Heli Ayera: selgeltnägijate saate finaalis mõjutab kohale tulnud publik sooritusi

„Eesti selgeltnägijate tuleproovi“ finalist, nõid-šamaan Heli Ayera ütleb, et finaalipäev oli pikk ja väsitav ning kohale tulnud saatepubliku energia mõjutas ka osalejate sooritusi. „Kõik on õhtuks väsinud, närvilised ja tahavad koju. Ma tahtsin juba kell viis ära minna,” tunnistab ta.

„Päris õhtul ei tee sa ju ka matemaatika kontrolltööd või eksamit. Mõtted lähevad kinni.” Osalejate viimaseks ülesandeks on pimetest, kus osalevad juba varem saates olnud inimesed. „Mulle tundus alguses, et minuga tehakse nalja. Mina hakkasin kohe veresugulust otsima, siis sain aru, et seda siin ei ole. Lõpuks sain aru, et vau! Need inimesed on saates juba varem olnud.”

Heli ütleb, et kui ta saaks, võtaks ta saatest endaga kaasa kõik võistlejad. „Me oleme nagu suur pere, toetame üksteist ja elame üksteisele kaasa. Meil on ühtekuuluvus ja armastus üksteise vastu on nii suur ja tugev, et ei oskagi seda sõnadesse panna.“ Kui meeskond ja kaasvõistlejad oleks samad, võiks Heli uuesti tuleproovi minna. „Usaldus ja ühtekuuluvus on hästi olulised. Tundsin end kogu hooaja hästi hoituna ja kaitstuna.“